Tips om je huid lenteklaar te maken

Nu het lijkt alsof we (eindelijk) bijna uit deze pandemie zijn, kunnen we de dingen weer met een beetje meer hoop voor de toekomst gaan bekijken. Hoop en de lente gaan hand in hand - zaden lopen uit en bomen en planten beginnen weer tot leven te komen. Met dit nieuwe seizoen komen ook veranderingen in de lucht, pollen en warmte, die allemaal een negatief effect op je huid kunnen hebben als je het niet goed aanpakt. Met dat in gedachten, zijn hier wat handige tips om je huid klaar te maken voor de lente.

Geef je huid een lenteschoonmaak

De koude, droge winterlucht kan leiden tot een opeenhoping van dode huidcellen en gifstoffen uit het milieu die in je huid blijven zitten lang nadat de koudere maanden voorbij zijn. Reinig je huid grondig en laat ze los, maar overdrijf het niet! Als je eczeem, psoriasis of een zeer gevoelige huid hebt, kun je het beste een milde zeep of douchegel gebruiken (zoals onze Bioskin Face of Body Wash) met hydraterende eigenschappen. Je kunt ook een zeer zachte spons of borstel gebruiken, en als je borstels met haartjes te hard vindt, kun je kiezen voor een zachte, siliconen reinigingsborstel om dode huidcellen los te maken en de bloedsomloop te stimuleren.

Gebruik een intensieve behandeling

Als je huid nog aan het bijkomen is van een lange, koude winter, kun je een intensieve behandeling gebruiken om je huid een boost van diepe hydratatie en voeding te geven. Onze Zeoderm Skin Repair Moisturiser is hier perfect voor, omdat deze ongelooflijk rijk is en boordevol vitaminen en mineralen zit. Als je last hebt van droge handen of voeten, kun je Zeoderm aanbrengen voordat je naar bed gaat en katoenen sokken of handschoenen dragen, zodat het product zijn werk kan doen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere droge plekken op je lichaam, die je kunt bedekken met zachte, katoenen kleding. Voor je gezicht kun je altijd kiezen voor een gezichtsmasker - maar als je dat een beetje te veel van het goede vindt, is een nachtbehandeling met royaal gebruik van Zeoderm ook een goede oplossing.

Verhoog de hoeveelheid voedingsstoffen - van binnen en van buiten

Als je last hebt van een allergische huidaandoening die in de lente vaak opvlamt, is het belangrijk om te beginnen met het opbouwen van de weerstand van je huid voordat de allergieën hun hoogtepunt bereiken. Wacht niet langer en begin meer fruit en groenten (vooral donkere bladgroenten), hoogwaardige eiwitten en voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren in je dieet op te nemen. Supplementen kunnen ook nuttig zijn - je kunt je huisarts of dermatoloog vragen of dit gunstig voor je zou zijn. Tot slot kan het toevoegen van extra vitaminen en mineralen aan je huidverzorgingsroutine helpen je huid gezond en in balans te houden. Overweeg een product als onze DermaSpray, dat van nature rijk is aan voedingsstoffen door de hoge concentratie natuurlijke oliën en extracten.

Stap over op een lichtere moisturiser

Net zoals we in de winter zeggen dat je een zwaardere moisturiser moet gebruiken voor de bescherming tegen de elementen, kun je in de lente het gevoel krijgen dat je huidige moisturiser een beetje te rijk of zwaar is. Een lichtere moisturiser hydrateert je huid effectief, terwijl je huid toch kan ademen, zonder uit te drogen.

Grote schoonmaak

Heb jij in de lente de neiging om je huis eens een keer grondig schoon te maken? Zorg ervoor dat je dit niet alleen toepast op je huis en huid, maar ook op je huidverzorgingsproducten. Ga overal eens goed doorheen en gooi alle producten weg die over de houdbaarheidsdatum heen zijn of die langer geopend zijn dan het aanbevolen aantal maanden dat op de verpakking staat. Ongebruikte producten waarvan je denkt dat ze niet geschikt zijn voor je huid, maar waarvan de houdbaarheidsdatum niet verstreken is, kan je doneren aan een goed doel. Je kunt ook je make-up en reinigingsproducten eens grondig reinigen. Dit is natuurlijk iets wat we allemaal regelmatig zouden moeten doen, maar we weten dat het leven soms hectisch kan zijn, en wellicht is het er al een tijdje niet van gekomen. Was herbruikbare make up-doekjes en -pads in heet water, samen met alle borstels, loofahs of handschoenen die je gebruikt.

Hopelijk helpen deze tips je huid om soepel over te stappen als de seizoenen veranderen!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd