Laten we het hebben over de intieme gezondheid van vrouwen!

8 maart is International Women's Day, een belangrijke dag voor ons bij Salcura: hoewel onze producten voor iedereen gemaakt zijn, is niet alleen een groot deel van onze klanten vrouw, maar zijn vrouwen ook sterk vertegenwoordigd in ons team.

Daarom wilden we vandaag de kans aangrijpen om een probleem onder de loep te nemen waar ontzettend veel vrouwen mee te maken krijgen - candida. Intieme gezondheid wordt nog steeds vaak gezien als een gênant onderwerp, waardoor veel vrouwen onnodig lijden in plaats van hulp zoeken. Dus laten we het bespreekbaar maken, eerlijk en open!

Ten eerste, wat is candida? Candida is een vaak voorkomende aandoening waar bijna alle vrouwen ooit in hun leven mee te maken zullen krijgen. Het wordt meestal veroorzaakt door de toename van een natuurlijk voorkomende schimmel genaamd "Candida Albicans." De schimmel leeft normaal gesproken zonder problemen op verschillende plekken op het lichaam, zoals in de mond, in de darmen en in de vagina. De candida schimmel wordt normaal gesproken onder controle gehouden door andere natuurlijk voorkomende bacteria, genaamd "lactobacilli." De twee soorten bacteriën leven meestal in harmonie, maar als je immuunsysteem wat verzwakt is, kan de candida albicans de overhand nemen - resulterend in een schimmelinfectie.

Wat zijn de symptomen? Iedere vrouw is uniek. We hebben allemaal een verschillende genetische samenstelling, en daarom uit candida zich op verschillende manieren. Voor sommige mensen veroorzaakt het enorme jeuk, en in de ergste gevallen zelfs diepe pijn. Sommige mensen weten niet eens dat ze een schimmelinfectie hebben tot hun volgende uitstrijkje. De meeste vrouwen krijgen meer last van candida als ze tussen de 30 en 50 jaar oud zijn, en ervaren dan: een jeukende of pijnlijke vulva, irritatie en symptomen van ontsteking, overmatige afscheiding (meestal wit en geurloos), lichte zwelling van de schaamlippen en pijn of ongemak tijdens het plassen of tijdens de seks. Allemaal erg vervelende symptomen.

Waarom krijgt iemand een schimmelinfectie? Zoals gezegd zijn er verschillende factoren die je immuunsysteem kunnen verzwakken en uiteindelijk tot candida leiden. Eén van de meest voorkomende redenen is ziekte. Je lichaam zet een tandje bij om de ziekte of infectie te bestrijden, waardoor andere gebieden uit balans kunnen raken. Andere factoren kunnen zijn: het nemen van antibiotica of anticonceptiepillen, diabetes, zwangerschap, menstruatie, chemotherapie of zelfs het dragen van te strakke, niet-ademende kleding. Sommige wasproducten kunnen de gevoelige intieme zone ook irriteren, vooral die met een hoog gehalte aan synthetische ingrediënten zoals parfum, SLS of parabenen.

Daarom hebben we Topida ontwikkeld. Net zoals de rest van ons Salcura assortiment, bevat Topida alleen natuurlijke of natuurlijk verkregen ingrediënten, zoals Eucalyptusextract, Citroen- en Pepermuntolie om de huid te verkoelen, Saffloer- en Rozenbottelolie om de huid van de belangrijkste vitaminen te voorzien, en Tea Tree-, Thijm- en Duindoornbesextract om de bacteriën weer in balans te brengen. Dankzij deze combinatie, behandelt Topida de huid van de intieme zone zachtjes zonder verdere irritatie te veroorzaken. Topida is speciaal ontwikkeld als veilige en praktische oplossing voor schimmelinfecties en zit in een flesje met een handige 360° spray, waardoor je het makkelijk ondersteboven kunt aanbrengen. Want het laatste dat je wil doen, als je intieme zone sterk geïrriteerd aanvoelt, is deze insmeren met crème.

Topida is een uniek product, niet alleen door de natuurlijke ingrediënten maar ook vanwege de zeer hoge kwaliteit van de essentiële oliën die we gebruiken om de PH-balans van je huid te herstellen. Topida zit bomvol vitamine E, met melkzuur om de intieme zone in balans te houden. Binnen een paar minuten na het aanbrengen, voel je de verkoeling en verlichting van Topida. Na een paar dagen zal je merken dat het gebied een stuk rustiger is, en na een week of twee zal je intieme zone al grotendeels hersteld zijn - op weg naar een nieuwe balans!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd