Sinds 1999 ben ik persoonlijk getuige geweest van de verbazingwekkende en krachtige effecten die natuurlijke, bio-actieve formules kunnen hebben op het verbeteren van de huid van mensen. Zelfs in 2021 is het onderzoek en werk van mijn vader, Dr. M. Schiele, nog steeds actueel. Zijn biomedisch onderzoek was sterk gebaseerd op feitelijke en eeuwenoude studies om te identificeren en te testen welke natuurlijke en bioactieve stoffen een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen. Eerdere onderzoeksgebieden waren onder andere landbouwbiologie, wat leidde tot menselijke biologie - inclusief immunologie en vruchtbaarheid - en aan het eind van de jaren 90, dermatologie.Martin Schiele - Our Founder
In de dermatologie ontdekte Dr. Schiele dat veel mensen met veel voorkomende huidproblemen - vooral droge atopische huidklachten - hun aandoening niet effectief konden behandelen. Ze zaten in een constante draaimolen van ineffectieve producten die weinig deden voor de symptomen en geen controle en beheer van de huidproblemen op lange termijn boden. Het was deze ontevredenheid die Dr. Schiele ertoe bracht een nieuwe manier van denken te onderzoeken en een alternatief te bieden. Ik kan me persoonlijk nog herinneren dat klanten die meer dan 30 jaar last hadden gehad, vol ongeloof waren dat ze eindelijk verlichting hadden gevonden dankzij de innovaties van Dr. Schiele.
Dr. Schiele creëerde een serie colloïdale sprayproducten die essentiële mineralen, oliën en vitaminen in vloeibare suspensie bevatten als alternatief voor plakkerige crèmes en zalven. Deze producten waren niet alleen praktischer in het gebruik, maar dankzij hun absorptievermogen in de huid ervaarden gebruikers een snelle verlichting van droge en atopische huidklachten en -symptomen.

In de eerste jaren ontwikkelde Dr. Schiele producten voor de droge en atopische huid, zowel voor volwassenen als voor kinderen, oplossingen voor acne, orale producten en andere nieuwe en niche huid- en gezondheidsproducten. De belangrijkste aandachtspunten waren het creëren van oplossingen als alternatief voor producten die vaak zeer synthetisch waren, met bijwerkingen en weinig tot geen voordelen op de lange termijn.
Sinds 2006 heeft Salcura Natural Skin Therapy haar merk versterkt door de behoeften van haar klanten te begrijpen en productassortimenten te ontwikkelen die nog steeds fundamenteel lijken op het oorspronkelijke idee van Dr. Schiele: veilig, effectief en natuurlijk. Een citaat van de beroemde professor Sir Robert Winston doet me altijd denken aan de reden waarom Salcura zo succesvol is. Sir Winston zei ooit: "De mensheid heeft niets beters gecreëerd dan het lichaamseigen vermogen om zichzelf te genezen en te regenereren en zal dat ook niet gaan doen. We hoeven het alleen maar de juiste hulpmiddelen te geven om dat wel te doen." En dus is het bij Salcura zo, dat we het lichaam voorzien van de vitale voedingsstoffen die problemen verlichten, maar vooral versterken en de kans vergroten om ziekte en aandoeningen te bestrijden. De producten van Salcura dragen bij aan dit vitale onderdeel van het lichaamseigen genezings-, herstel- en regeneratieproces voor een langdurige controle en beheer van de gezondheid van de huid.
Na het succes van Salcura heb ik in 2011 Anicura Natural Pet Solutions opgericht, voor nu alleen nog verkrijgbaar in de UK en de US. Pas toen we in 2013 onze Bella adopteerden, realiseerden we ons dat er dringend behoefte was aan een hoogwaardige, natuurlijke huidverzorgingslijn voor huisdieren met een gevoelige huid. Een die samenwerkt met de huid in plaats van ertegen. Ondanks dat de huisdierenindustrie overspoeld wordt met huid- en vachtverzorgingsproducten, bleek er geen enkele aan onze verwachtingen te voldoen. Omdat we met Salcura Natural Skin Therapy met natuurlijke ingrediënten hebben gewerkt, waren die verwachtingen hoog!

Volgens de filosofie van Dr. Schiele creëert Anicura huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit die bijdragen aan de gezondheid en het geluk van je huisdier. Al onze producten bevatten natuurlijk bewezen ingrediënten die zeer effectief zijn. Ze zorgen voor een diepe hydratatie en voeding voor een gezonde huid. Iedereen die op zoek is naar een effectief natuurlijk alternatief voor chemische producten op de markt, is bij ons aan het juiste adres. Dieren die gevoelig zijn voor jeuk, een gevoelige huid, een droge en schilferige huid of andere huidaandoeningen zullen baat hebben bij het gebruik van Anicura.

Onze producten zijn ontworpen met maar één doel: je huisdier helpen een gezonde huid en vacht te krijgen. Wij geloven dat het kiezen van natuurlijke producten voor de huid van je huisdier niet hoeft te betekenen dat je moet inleveren op effectiviteit!
Door gebruik te maken van onze ervaring en door nauw samen te werken met alleen de beste leveranciers van over de hele wereld, hebben we een huidverzorgingslijn gecreëerd die speciaal is ontwikkeld voor de allergiegevoelige huid van huisdieren. Omdat we weten dat de huid van een hond of kat nog kwetsbaarder kan zijn dan die van onszelf, is het belangrijk dat we alleen zachte, maar effectieve ingrediënten gebruiken. Omdat we de hele dag omringd zijn door dieren, zijn we ongelooflijk gepassioneerd over wat we doen. Daarom hopen we oprecht dat je na het gebruik van onze producten er ook gepassioneerd over zult zijn!

Onze nieuwste innovatie Rosalique, gelanceerd in mei 2018 - is een unieke 3 in 1 Anti-Redness Miracle formule. Door gebruik te maken van alles wat ik heb geleerd van 10 jaar Salcura, de manier van denken van mijn vader en door nauw samen te werken met geweldige Zwitsers-Franse wetenschappers, is Rosalique snel het go-to product geworden voor iedereen met een roodheidgevoelige huid.
Rosalique biedt een onmiddellijk camouflerend effect dankzij de unieke micro-ingekapselde pigmenten in Rosalique die ultrafijne kleurpigmenten rechtstreeks op de huid afgeven en roodheid of oneffenheden onmiddellijk camoufleren. De groene buitenlaag van de microbolletjes neutraliseert de roodheid van de huid nog meer. Rosalique bevat actieve ingrediënten zoals zeoliet, alfa-bisabolol, panthenol, sheaboter en urea en behandelt op milde wijze alle symptomen die gepaard gaan met roodheid. Onderzoeken naar Rosalique tonen aan dat de geïrriteerde huid kalmeert en verzacht bij dagelijks gebruik gedurende een periode van 4-8 weken. Roodheid van de huid wordt verminderd, onder controle gehouden en op lange termijn gereguleerd. De UV-filters van Rosalique bieden bescherming tegen UVA- en UVB-stralen die de rode huid verergeren. De SPF 50 biedt bescherming tegen verdere huidbeschadiging op de lange termijn.
Dr. Schiele heeft ons zijn prachtige productconcepten en denkwijzen nagelaten die onze merken zullen blijven vormen en zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling. Zijn oog voor detail en hoge kwaliteit blijven deel uitmaken van onze kernwaarden en we zullen blijven innoveren en hard werken om onze trouwe klanten bekroonde producten aan te bieden. Met mijn partner Claudia nu aan het roer, past onze holding Brandhaus en al haar merken zich voortdurend aan, aan toekomstige uitdagingen met enkele van Europa's meest vooraanstaande cosmetica- en huidverzorgingswetenschappers, zodat mensen over de hele wereld hun huid en levenskwaliteit kunnen verbeteren, op natuurlijke wijze.

Martin Schiele