Hallo Lente, Hallo allergieën!

20 maart start officieel de Lente! Ja.. de dagen worden langer, de zon gaat (hopelijk) vaker schijnen, de vogels fluiten en voor sommigen betekent het ook dat allergieën gaan opspelen. Deze allergieën kunnen zo ook zijn weerslag hebben op onze huid.

 Een huidallergie ontstaat doordat je (over)gevoelig bent voor allergenen of andere stoffen, zoals chemische stoffen, parfums of bepaalde conserveringsmiddelen. Normaal gesproken werkt jouw afweersysteem tegen stoffen die schadelijk zijn voor je, maar wanneer dit afweersysteem niet goed is afgesteld kun je dus ook reageren op stoffen die eigenlijk niet helemaal geen schade aanrichten aan ons lichaam.

Wat zijn nu die allergenen precies?

Allergenen zijn stoffen die buiten ons lichaam te vinden zijn en meestal uit de natuur (denk aan pollen bijvoorbeeld) afkomstig zijn. Deze stoffen zijn dus niet schadelijk voor het lichaam, maar wanneer je overgevoelig bent voor deze stoffen, kunnen deze stoffen een allergische reactie veroorzaken.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook allergisch zijn voor geurstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze zijn vaak te vinden in cosmetica, huidverzorgingsproducten en wasmiddelen.

Tips & Tricks

Weet jij nog niet precies waardoor jouw (huid) allergie wordt veroorzaakt? Neem eens contact op met de huisarts om te kijken of je er samen achter kunt komen voor welke allergenen jij allergisch bent.

Probeer zoveel mogelijk producten te gebruiken (cosmetica, huidverzorging, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen) met zo weinig mogelijk allergenen. Dus gebruik producten zonder toegevoegde geur- en/of kleurstoffen, chemische parfums of conserveringsmiddelen. Ga voor natuurlijk! Je kunt het beste milde producten gebruiken met zo weinig mogelijk overbodige toevoegingen. Zoals onze Bioskin (Junior) producten!

Test een product eerst voordat je deze gebruikt! Want hoewel natuurlijke producten de beste optie zijn, zelfs voor op de natuurlijke bestanddelen in deze producten kun je allergisch reageren. Test een nieuw product op een klein stukje huid, bijvoorbeeld in de elleboogholte of de binnenkant van de pols (dit zijn gevoelige stukjes huid). Heb je binnen 24 uur geen zichtbare reactie, dan kun je een product veilig gebruiken.

Wil je jouw kind behoeden voor allergische (huid-)reacties?

We snappen dat je graag jouw kleintje behoed voor vervelende klachten die jij misschien ook ervaart. Dit is niet altijd mogelijk. Een huidallergie is op zichzelf niet erfelijk, maar de aanleg ervoor kan wel degelijk erfelijk zijn vastgelegd. Wat je wel kunt doen? Er lijkt een duidelijke relatie te zijn tussen hygiëne/ leefstijl en de ontwikkeling van allergieën. Wanneer je heel ‘schoon’ leeft, kan het zijn dat een kind op jonge leeftijd te weinig in aanraking komt met stoffen van buitenaf, waardoor het lichaam er onvoldoende aan went.

Er lijkt ook een correlatie te bestaan tussen gezond en vers voedsel en de ontwikkeling van huidallergieën. In landen waar veel gezond en vers voedsel wordt gegeten, lijken minder mensen last te hebben van huidallergieën.

Laat dus jouw kindje wennen aan stoffen van buitenaf, wees niet TE hygiënisch en zorg voor gezond en vers voedsel om de kans op allergieën te beperken.  

Waarom onze Bioskin (Junior) producten?

Onze producten zitten bomvol natuurlijk vitaminen en mineralen die de huid zo gezond mogelijk houden en vrij zijn van overbodige, toegevoegde ingrediënten zoals SLS, parabenen, Parafine of chemische parfums. Daarnaast hebben onze wetenschappers de samenstelling dusdanig geformuleerd dat onze producten effectief bijdragen aan het verminderen van jeuk en rode droge plekken; De symptomen van een allergische huidreactie.  (Natuurlijk geldt ook voor onze producten: test op een klein stukje huid voordat je begint met smeren. Zo weet je of je wel of niet allergisch bent voor een van de natuurlijke bestanddelen in onze producten. En…we hebben een 30-dagen-niet-goed-geld-terug garantie!)

We raden onze Bioskin producten en onze Bioskin Junior producten bij huidallergieën, jeukende en irriterende of droge huid. 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd