HOE HEBBEN ALLERGIEËN EFFECT OP DE HUID?

Lente allergieën

Nu het weer wat warmer wordt, is er niets beter dan weer wat vaker naar buiten te gaan. Lekker in de tuin rommelen en zomerklaar maken of een heerlijke wandeling in het bos of park. Voor sommigen is dit een enorme uitdaging; ruim 3 miljoen mensen hebben last van hooikoorts en dit aantal blijft groeien.   

We zijn officieel alweer enige tijd in de Lente en dat betekent dat we pollen in de lucht vinden. Voor diegenen met een hooikoorts allergie betekent dit niezen, een loopneus, waterige ogen maar ook irritatie van de huid. Sommige huidproblematiek zoals eczeem lijkt zelfs een correlatie te kunnen hebben met seizoen allergieën.

Een zere keel en jeukende ogen zijn dus niet de enige symptomen bij hooikoorts. Allergieën kunnen dus ook zo zijn effect hebben op de huid. Hoewel eczeem geen allergie is, het kan zeker meer opkomen met de veranderingen van de seizoenen. Ook de huid kan droog worden en gaat jeuken door de pollen in de lucht.

Wat is dat nu precies, hooikoorts?

Wanneer planten beginnen te bloeien in de lente, produceren zij zogeheten pollen. Pollen zijn de oorzaak van allergische reacties en is de meest voorkomende trigger voor deze allergische reacties. Het is moeilijk om deze pollen te vermijden. Het is een soort fijne stof dat in de lucht zweeft, afkomstig van bomen, planten, bloemen en grassen. Je kunt wel iets doen om de symptomen te minimaliseren.  

Symptomen die bij hooikoorts veel voorkomen:

  • Loopneus
  • Niezen
  • Jeukende neus, ogen, oren en mond
  • Verstopte neus
  • Rode en waterige ogen
  • Zwelling rond de ogen
  • Rode, geïrriteerde huid
  • Verergering eczeem
  • Droge, jeukende huid

Onze tips om de lente met allergie goed door te komen

Bekijk eens websites die aangeven hoeveel pollen er in de lucht zijn - zoals pollennieuws of hooikoortsradar – deze sites kunnen je informeren over wanneer je het beste even binnen kunt blijven wanneer de concentratie pollen in de lucht erg hoog is. Droge, warme dagen zijn niet zo ideaal wanneer je een pollenallergie hebt. Dagen met een wat hogere luchtvochtigheid zijn beter voor mensen met hooikoorts. De luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de pollen op de grond blijven en geven ze minder kans om in de lucht te zweven.

Zorg ervoor dat je pollen uit je huis houdt, door de ramen en luchtroosters dicht te houden en in plaats daarvan eventueel airconditioning te gebruiken om het huis te koelen.

Verander vaak van kleding – kleed je om wanneer je kunt zodat je de pollen zoveel mogelijk uit jouw huis kunt houden.

Gebruik hooikoorts medicatie al voordat je symptomen hebt, zodat je de symptomen goed kunt bestrijden.

Probeer contact met pollen zoveel mogelijk te vermijden. Draag een zonnebril of misschien zelfs een masker wanneer je naar buiten gaat.

Houd huisdieren uit de slaapkamer.

Neem een douche voordat je het bed induikt, zodat je alle eventuele pollen van de dag van je af kunt spoelen.

Verschoon en was het beddengoed regelmatig met een geurloze en hypoallergeen wasmiddel om de kans op stof en pollen te minimaliseren.

Trek schoenen en buitenkleding uit bij de deur.

Heb je last van een droge en jeukende huid?

Onze Bioskin lijn heeft producten die speciaal ontworpen zijn om de droge en jeukende huid te ondersteunen. De natuurlijke ingrediënten ondersteunen het herstellend vermogen van de huid. Verzorg en verzacht de geïrriteerde en vochtarme huid met ons 2-stappen-systeem, Dermaspray Intensive & Zeoderm Skin Repair Moisturiser, om maximaal resultaat te behalen. Onze producten geven een diepe verzorging, ook geschikt voor diegenen met een meer uitdagende huid zoals eczeem, psoriasis of dermatitis.

Bioskin DermaSpray

Bioskin Zeoderm

Bioskin DermaSerum

Bioskin Face Wash

 

 

Heb jij een kind dat last heeft van een droge en geïrriteerde huid? Kijk eens naar onze Bioskin Junior lijn.

Onze Bioskin Junior lijn is special ontworpen voor de kwetsbare huid van baby’s en kinderen. Alle producten zijn geschikt voor kinderen met een meer uitdagende huid; eczeem, luieruitslag of huidallergieën. De producten voeden de huid met natuurlijke voedingsstoffen, zodat de huid de vitaminen en mineralen krijgt die het nodig heeft om krachtig, gebalanceerd en beter bestand te zijn tegen droogheid, jeuk en roodheid.

Bioskin Junior Daily Nourishing Spray

Bioskin Outbreak Rescue Cream

Bioskin Junior Face & Body Wash

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd