Zorg goed voor jouw Yoni

1 op de 2 vrouwen heeft (weleens) last van vaginale klachten. En velen van ons vinden het lastig om hierover te praten. Laten we eerlijk zijn, het is misschien ook niet iets dat je snel tijdens een etentje met vriendinnen bespreekt. Maar zelfs tegen de arts durven veel vrouwen hun problemen met vaginale klachten niet te bespreken. Het is jammer dat hier nog steeds een bepaalde gêne aan vast hangt en zelf een beetje een taboe-onderwerp is.

Vaak ontstaan vaginale klachten doordat de natuurlijke zuurtegraad van de vagina uit balans raakt. Gevolg hiervan zijn klachten zoals jeuk en irritatie. Maar hoe zorg je er nu voor dat die klachten weer verdwijnen, en hoe je kunt voorkomen dat je überhaupt klachten krijgt?

Klachten zoals jeuk en irritatie komen vaak voor na de puberteit en voor de menopauze. Gedurende deze periode kan het vaak voorkomen dat de hormoonhuishouding verandert. Tijdens deze verandering raakt de natuurlijke zuurtegraad van de vagina uit balans. Hierdoor krijgen bacteriën en schimmels de overhand. Zeker wanneer je producten gebruikt die de omgeving voor deze bacteriën en schimmels optimaal maakt, zodat ze kunnen groeien.

Wanneer je veel gebruik maakt van synthetische maandverband, plastic, of geparfumeerd maandverband of tampons raakt de zuurtegraad in de vagina (nog meer) verstoord en creëer je een vochtig en broeierig milieu, waar bacteriën en schimmels optimaal kunnen groeien. Deze bacteriën en schimmels zorgen voor jeuk en huidirritatie. Ook synthetisch ondergoed is niet de meest geschikte keuze wanneer je jouw vagina in optimale conditie wilt houden. Zorg ervoor dat je kiest voor katoenen ondergoed, katoenen inlegkruisjes en maandverband zonder dat deze geparfumeerd zijn. Katoen laat veel beter lucht door, zodat je het broeierig effect zoveel mogelijk minimaliseert.

Maar zelfs bepaalde wasmiddelen, zepen en WC-papier kunnen voor irritatie zorgen.

Wat zepen betreft; Het beste kun je de vagina wassen met alleen water. Laat al die zepen en wasgels lekker links liggen, deze kunnen de vaginale flora verstoren. En wanneer je naar het toilet gaat, veeg van voren naar achter met ongeparfumeerd! en zacht toiletpapier.

De vagina is een lichaamsdeel dat we als vrouw zeker niet over het hoofd moeten zien of moeten negeren. Verzorg jouw Yoni/ Vayaya/Bloem goed! Heb je al last van een schimmelinfectie? Verminder het eten van suikers en een tip: verdiep je in de producten die je gebruikt! Ons advies, ga voor natuurlijk! Zoals onze Topida!

De Topida Intimate Hygiene Spray is getest in een laboratorium om haar effectiviteit onder de loep te nemen. Topida dood maar liefst 99% van de 3 belangrijkste bacteriën die vaginale infecties en ongemak veroorzaken! En dit binnen 10 minuten! De natuurlijke ingrediënten in de spray zorgen ervoor dat de natuurlijke vaginale flora niet wordt verstoord en dat de zuurtegraad herstelt.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd