8 must-have producten voor eczeem!

Wist je dat het deze week National Eczema Week is in Engeland, waar ons hoofdkantoor gevestigd is? En wat is een beter moment om te praten over wat wij het beste kunnen - je helpen om je goed te voelen in je eigen huid! Dagelijks omgaan met eczeem kan een zware uitdaging zijn. Het vereist precisie en doorzettingsvermogen, en een huidverzorgingsroutine kan moeilijk vol te houden zijn als je een druk leven hebt. Daarom heeft het team de koppen bij elkaar gestoken en zijn we met acht absolute must-have producten en adviezen gekomen, die je helpen met de dagelijkse omgang met eczeem.

1. Vochtinbrengende crème

Dit is een beetje een no-brainer, maar het vinden van de juiste moisturizer voor je huid is niet altijd gemakkelijk. Natuurlijke vochtinbrengers zijn essentieel om eczeem dagelijks onder controle te houden. Ze verminderen de kans dat je huid extreem droog of vettig wordt - beiden kunnen zeer schadelijk zijn voor je huid en kunnen je eczeem verder doen opvlammen. Probeer onze DermaSpray en Zeoderm - volledig natuurlijk en speciaal gericht op het kalmeren en behandelen van droge, ontstoken en eczeemgevoelige huid door de huid de voedingsstoffen te geven die deze nodig heeft om zichzelf te herstellen.

2. Bamboe kleding

Je hebt misschien al vaker bamboe sokken op de markt zien verschijnen, maar we zien ook steeds vaker ondergoed, t-shirts en allerlei andere kledingstukken op basis van bamboe opduiken. Dit is geweldig nieuws voor eczeempatiënten, want bamboe is bijzonder zacht en aangenaam voor de huid, ademt zeer goed en heeft antibacteriële eigenschappen. We stonden te springen toen we bamboe active wear ontdekten, die de vrijdagse yogasessie net dat tikkeltje relaxter maakt!

3. Havermout

Niets bijzonders hier. De eerste de beste die je kunt vinden bij de supermarkt is voldoende. Een haverbad kan een absolute droom zijn als het gaat om de behandeling van de eczeemgevoelige huid. Meng een kopje gemalen haver met wat lauwwater en mix het tot het zacht is. Doe de haver vervolgens in een warm bad en smeer het lekker op de huid! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar je huid zal je dankbaar zijn en zal zacht en gehydrateerd aanvoelen (en we denken dat het ook best lekker ruikt, grappig genoeg).

4. Vernevelaar

Om eczeem onder controle te houden is het van cruciaal belang om de juiste luchtvochtigheid in te omgeving te behouden. We werken meer en meer vanuit huis deze dagen, dus ervoor zorgen dat je thuisomgeving geschikt is voor je huid is een absolute must. Een vernevelaar vermindert of stopt de jeuk en droogheid van je huid, zodat je je zonder afleiding kunt verder gaan met je dag.

5. Zachte reinigingsproducten

Als je al een tijdje last hebt van eczeem, ben je waarschijnlijk maar al te bekend met het scannen van de achterkant van producten voor ingrediëntenlijsten en het laten liggen van veel douchegels en body washes in de schappen, omdat ze irriterende, synthetische ingrediënten bevatten. De keuze aan geuren en parfums in populaire wasproducten is tegenwoordig behoorlijk indrukwekkend, maar als je huid gevoelig is voor synthetische parfum, zul je het veel moeilijker hebben om iets te vinden dat zacht genoeg is voor je huid en ook aangenaam ruikt. Natuurlijk raden we je onze Bioskin Face Wash en Body Wash aan, boordevol natuurlijke goedheid om je huid zachtjes te reinigen en te kalmeren. Laat de producten een tijdje op je huid zitten om optimaal te profiteren van de hydraterende werking van de omega-rijke formules. Je kunt zelfs een klein flesje meenemen als je op stap gaat, zodat je schadelijke handgel in openbare toiletten en dergelijke kunt vermijden.

6. Yoga/Meditatie app

We noemden yoga al eerder, omdat het behandelen van het mentale aspect van je huid net zo belangrijk is als het behandelen van het fysieke als het gaat om eczeem! Een van de belangrijkste triggers van een eczeem flare-up is stress. Lange werkdagen, kinderen thuis onderwijzen, een echtgenoot die blijkbaar nog steeds niet in staat is zijn/haar sokken van de vloer op te rapen - al deze dingen kunnen bijdragen aan stress. Zorg ervoor dat je een paar keer per week de tijd neemt om tot rust te komen en je huid wordt net zo kalm en ontspannen als jijzelf. Voor je dagelijkse yoga oefeningen zijn we dol op de app Down Dog, en voor een moment van rust raden we Headspace aan.

7. Voedingsdagboek
Ieder lichaam is anders en ons dieet kan een grote rol spelen in de conditie van onze huid. Door bij te houden wat je eet, kun je "triggervoedsel" identificeren, om het vervolgens te verminderen of helemaal uit je dieet kunt schrappen. Probeer eens een "eliminatiedieet", waarbij je bepaalde voedingsmiddelen of voedselgroepen waarvan je vermoedt dat ze je eczeem triggeren, schrapt en gebruik een voedseldagboek om je vooruitgang bij te houden! Je kan meer lezen over dieet & eczeem in ons vorige blog.

8. Supplementen
Dit is een lastige om aan te bevelen omdat, zoals eerder gezegd, ieders lichaam anders is en andere voedingsbehoeften heeft. Raadpleeg altijd een arts voordat je belangrijke veranderingen aanbrengt in je dieet, maar studies hebben aangetoond dat bepaalde supplementen, zoals visolie, zink, melatonine en vitamine D en E effectief zijn bij het verminderen van de effecten van eczeem bij sommigen, omdat ze ontstekingsremmende componenten en vetzuren bevatten. Maar de eerste stap is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je een evenwichtig voedingspatroon hebt, boordevol fruit en groenten, om ervoor te zorgen dat je lichaam goed gevoed wordt!

Dat was het! Met een beetje geluk zullen deze producten je helpen je eczeem onder controle te houden als de seizoenen veranderen. De lucht wordt kouder en droger, wat een ravage kan aanrichten op de toch al droge huid. Welke andere producten gebruik jij om je huid onder controle te houden? Laat het ons weten op onze Facebook of Instagram!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd