Back to School met Eczeem of Acne

Het is weer bijna zover: tijd dat de kids weer in de schoolbanken kruipen. Dit is niet altijd een prettige ervaring voor kinderen met een moeilijke huid: na een fijne zomer met begripvolle familie en vrienden, kunnen leeftijdsgenootjes ineens vragen stellen of vervelende opmerkingen maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich onzeker voelen over hun huid. Steeds meer kinderen hebben bijvoorbeeld last van eczeem, en oudere kinderen en tieners hebben vaak last van puistjes en acne, terwijl hun lichaam al aan het veranderen is door de puberteit.

In dit blog delen we onze top tips voor kinderen met eczeem en acne. Hopelijk helpen ze ouders en kinderen om de transitie terug naar het schoolplein zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Eczeem:

Laagjes!
Zorg dat je kind zijn of haar eigen lichaamstemperatuur makkelijk kan reguleren door ze in laagjes aan te kleden als ze naar school gaan. Ademende, natuurlijke stoffen zoals bamboe, puur katoen en linnen zijn ideaal, en vermijd zweterige synthetische stoffen of stoffen met een kriebelige textuur. Hierdoor kan je kindje meer gaan zweten en daardoor kan frictie en irritatie ontstaan.

Maak water drinken aantrekkelijker
Het klinkt misschien lastig, maar hoe meer water je kindje drinkt, hoe beter. Geef ze een stoere of mooie waterfles, en voeg fruit of schijfjes komkommer toe om het water een fris smaakje te geven.

Geef een gezonde lunch mee
Als het eczeem van je zoon of dochter te maken heeft met allergieën, ben je waarschijnlijk al gewend om ze altijd een lunchpakketje mee te geven. Verstop extra fruit en groente in de lunch van je kind en maak gezond eten aantrekkelijker. In Japan hebben ze de ‘Bento box,’ een schattig trommeltje met een lunch die niet alleen smakelijk en gezond is, maar ook schattig om naar te kijken en interessant om op te eten!

Geen extra aandacht aan hun huid vóór en na school
Je hebt geen controle over wat je kind doet op school, maar wel voordat ze gaan en als ze net terug zijn. Maak hun huidverzorgingsroutine onderdeel van het ‘klaarmaken voor school’-proces en herinner ze er na thuiskomst aan dat het weer tijd is om te sprayen en/of te smeren. Het is zo belangrijk om consistent te zijn! Als je kinderen wat ouder zijn, zouden ze zelfs hun Daily Nourishing Spray mee naar school kunnen nemen, om hun huid te verkoelen en kalmeren als ze op een warme dag last van jeuk beginnen te krijgen.

Acne:

Ben consistent!
Zeker als je de onzuivere huid op een natuurlijke manier wil tackelen, is het belangrijk om de skincare routine van je kind langdurig en regelmatig te houden. Maak het onderdeel van de routine, bijvoorbeeld voor het tandenpoetsen.

Gezond lijf, gezonde huid
Ook bij acne kan het voedingspatroon van je kind een grote rol spelen. Probeer trigger foods te identificeren en vermijd ze zo veel mogelijk. Voeg vers fruit en verse groente toe aan iedere maaltijd en probeer de hoeveelheid simpele koolhydraten laag te houden, aanzien deze het bloedsuikergehalte van je kind laten pieken, wat een flare-up kan veroorzaken.

Slaap zacht
Het leven van een tiener zit soms vol stress, spanning en opwinding, maar zorg dat je kids ‘s avonds goed kunnen ontspannen en daardoor goed slapen. Als we slapen, krijgt ons lichaam extra tijd en energie om zichzelf te herstellen. Onze celvernieuwing versnelt, wat kan bijdragen aan het herstel van de huid die beschadigd is door acne. Stress kan ook een enorm effect hebben als je kind last heeft van acne, en er iets niets beter tegen stress dan goed, lan en diep slapen!

Stress management
Ook als je wakker bent, is het belangrijk om je stresslevels onder controle te houden. Te veel schoolprojecten die te lang zijn blijven liggen, kunnen voor veel onnodige stress zorgen. Zorg daarom dat je kind op tijd begint en leert vooruit te plannen, zodat er altijd genoeg tijd over blijft voor de ontspanning.

Veel van onze eczeem-tips helpen ook bij acne, en vice versa. Het belangrijkste is om te zorgen dat je kindje zo gezond en comfortabel mogelijk blijft, zowel lichamelijk als mentaal. Je hebt geen controle over de kinderen op het schoolplein, maar zorg dat je thuis altijd een omgeving creëert die zelfvertrouwen en zelfacceptatie vooropstelt. Praat met ze over hun huidaandoening, leg uit waarom bepaalde dingen zoals water drinken belangrijk zijn en vraag welke producten ze prettig vinden of wat ze anders zouden willen proberen.

Ben je nog op zoek naar nieuwe producten om te proberen voor de huid van je kind? Ontdek onze Antiac of Bioskin Junior lijn.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd