Voorkom en verhelp Candida deze zomer!

De zomer kan een lastige periode zijn voor mensen die chronisch of regelmatig last hebben van candida. Candida en schimmelinfecties komen in de zomer namelijk vaker voor omdat het warmer is en mensen meer zweten, en omdat mensen vaker gaan zwemmen. Ook kunnen de symptomen heftiger en vervelender zijn.

Dit zijn onze tips om schimmelinfecties te voorkomen of onder controle te houden deze zomer:

Houd je huid schoon en droog

Eén van de makkelijkste manieren om de kans op schimmelinfecties te verminderen, is door wat extra aandacht te besteden aan persoonlijke hygiëne. Houd je huid schoon, fris en droog. Was jezelf vaker en droog jezelf zorgvuldig af, voor je schone, droge kleding aantrekt.

Verschoon ondergoed, sokken en sportkleding vaker

Kleding waarin je veel zweet, zoals sportkleding, of kleding die je erg dicht op je lichaam draagt, zoals ondergoed, dient iedere dag verschoond te worden. Trek ook altijd schone kleding en ondergoed aan na het sporten.

Laat je schoenen goed drogen

Dichte schoenen, zoals sneakers, kunnen de perfecte habitat vormen voor schimmels, vooral in warm en vochtig zomerweer. Zorg dat je schoenen tussen het dragen door goed uitdrogen, en neem bijvoorbeeld altijd een extra paar schoenen mee op vakantie.

Kleed je na het zwemmen meteen om

Blijf na het zwemmen in de zee of het zwembad niet in je natte badkleding zitten – dit is de perfecte omgeving voor schimmels. Spoel je indien mogelijk af met schoon water, droog je goed af en trek luchtige, droge kleding aan.

Bescherm je voeten

Loop niet op blote voeten rond in het zwembad of in de douche/kleedkamer van de sportschool. Bescherm je voeten tegen besmettelijke schimmels door altijd slippers te dragen.

Zorg goed voor je immuunsysteem

Het eten van een gevarieerd, gebalanceerd dieet, regelmatig bewegen en genoeg rusten zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je immuunsysteem gezond blijft. Je immuunsysteem houdt de schimmels die van nature in en op je lichaam leven vervolgens onder controle.

Vergeet je Topida niet!

Topida Intieme Hygiene Spray is al jaren lang het ideale product voor mensen die op zoek zijn naar de meest natuurlijke verzorging voor de intieme zone. Deze effectieve, snelle oplossing brengt de pH-waarde weer in balans en bevat volop essentiële voedingsstoffen die de huid en slijmvliezen in optimale conditie houden. Topida kan niet alleen voor vaginale schimmelinfecties gebruikt worden, maar ook voor schimmelinfecties op de huid zoals zwemmerseczeem.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd