TOP TIPS voor Psoriasis op de Hoofdhuid

Wist je dat augustus Psoriasis Awareness Month is? Psoriasis is een chronische huidziekte die zich overal op het lichaam kan uiten, met name de armen, benen, buik en rug, maar ook op de hoofdhuid. 80-90% van de mensen met psoriasis heeft een vorm genaamd “plaque” psoriasis (“gewone” psoriasis of psoriasis vulgaris), en de helft van deze groep ervaart de zogenaamde “plaques” ook op het hoofd. Psoriasis jeukt, kan pijnlijk zijn en kan iemand ook erg onzeker maken. Gelukkig kunnen onze Bioskin & Omega Rich producten helpen.

Psoriasis op de hoofdhuid is moeilijker te behandelen dan andere vormen van psoriasis, omdat het moeilijker is om er crème of zalf aan te brengen. Dit zijn onze 5 top tips:

1. Moeilijk maar zo belangrijk: niet krabben! Niks is verleidelijker, maar het krabben van een al geïrriteerde hoofdhuid kan de huid verder beschadigen, en dit kan weer een trigger zijn voor meer plekken of ergere psoriasis.

2. Probeer wat schubben los te maken voor je een behandelend product aanbrengt. De beste manier om dit te doen is om een natuurlijke, milde shampoo te gebruiken en deze minstens 5 minuten in te laten trekken. Vermijd ‘gewone’ shampoo die vol zit met synthetische, irriterende stoffen.

3. Gebruik een conditioner op je haar en hoofdhuid om verder te hydrateren, en probeer daarna zachtjes wat schubben los te maken met een borstel of fijne kam. Ben enorm voorzichtig om de huid niet kapot te maken.

4. Breng jouw behandelend product naar keuze aan om handdoekdroog haar voor de optimale absorptie, en om je haar niet te vettig te maken. Olijfolie is een bekende natuurlijke remedie, maar het kan vrij zwaar zijn om onverdund in je haar te gebruiken. Onze DermaSpray is makkelijk aan te brengen en bevat olijfolie, maar is een stuk lichter in het gebruik.

5. Föhn je haar niet na het behandelen van je hoofdhuid! Het lijkt misschien makkelijk om je haar snel even droog te maken en dan door te gaan met je dag, maar als je op dit punt te veel warme lucht door je haar blaast, zou het zomaar kunnen dat je al je hydraterende behandelingen plotsklaps ongedaan maakt. Een drogere hoofdhuid betekent bovendien weer meer kans op schilfers. Laat je haar dus aan de lucht drogen.

Ten slotte is hier onze Salcura hoofdhuid-psoriasis routine!

  1. Was je haar met onze Omega Rich Shampoo en laat deze minstens 5 minuten intrekken, om je huid en haar al tijdens het wassen te hydrateren. Spoel voorzichtig uit met lauwwarm water.
  2. Gebruik onze Omega Rich Conditioner voor extra hydratatie en laat ook deze even intrekken. Spoel voorzichtig uit met lauwwarm water.
  3. Scheid je haar zo, dat het gebied dat je wil behandelen goed zichtbaar is.
  4. Spray onze DermaSpray direct op de hoofdhuid OF spray het op je vingers en dep zachtjes op het aangedane gebied.
  5. Herhaal totdat alle gebieden behandeld zijn en laat je haar aan de lucht drogen.

Onze DermaSpray is al jaren lang dé natuurlijke oplossing voor mensen die last hebben van psoriasis, omdat het niet ingewreven hoeft te worden en snel diep intrekt. De Spray zit vol vitaminen en mineralen die huidherstel stimuleren en de huidbarrière versterken.

Extra voordelig uitproberen? Je krijgt nu 20% korting op Bioskin & Omega Rich met de code PSO20. Geldig t/m zondag 15 augustus 2021.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd