Travel tips & essentials voor eczeem gevoelige huid

Het is eindelijk zover, de tijd waar veel van ons al zo lang op hebben gewacht: de zomervakantie!

Inpakken voor je vakantie kan op sommige momenten al stressvol genoeg zijn, maar voor degenen onder ons die last hebben van eczeem, vereist reizen nog meer aandacht en zorg. Dat komt omdat reizen je uit je thuisomgeving en routine haalt, twee dingen die meestal zijn ingesteld om het risico op uitbraken zoveel mogelijk te minimaliseren. Zelfs reizen naar een ander klimaat kan een schok zijn voor je systeem, om nog maar te zwijgen over andere voedingsmiddelen, andere activiteiten en andere gewoonten die mensen hebben als ze op vakantie gaan - alle dingen die deze reizen de moeite waard maken!

Dus wat zouden we aanraden? Je zomertrip overslaan om je huid onder controle te houden? Absoluut niet! Een vakantie kan wonderen doen zoals het ontstressen van je geest en lichaam, en we vinden dat niemand zijn huidconditie in de weg mag laten staan om te genieten van de leukste momenten in het leven. Dus hierbij voor jou de beste tips en essentials voor het verzorgen van je eczeemgevoelige huid, zodat je van je heerlijke zomervakantie kunt genieten!

 • Allereerst, en dit is de basis - neem een herbruikbare waterfles mee! De meeste plaatsen, waaronder luchthavens, hebben tegenwoordig gratis waterfonteintjes, dus je bespaart niet alleen geld en het is milieuvriendelijk, je redt ook je huid ermee.
 • Neem een (op batterijen of USB-powered) handventilator mee om je koel te houden. Over het algemeen is het vermijden van extreme temperatuurwisselingen (erg koud of erg warm) de sleutel tot het beheersen van eczeem, dus een ventilator die je kan verkoelen als je op het punt staat oververhit te raken, is een absolute redder in nood!

 • Een eenvoudig flesje water met spraydop kan een vergelijkbaar effect hebben. We raden alleen wel aan om te sprayen als je weet dat je huid vrij snel aan de lucht zal drogen. Een vochtige huid kan namelijk huidirritaties veroorzaken in de hitte. Wees ook op je hoede voor commerciële 'verkoelende nevels', omdat ze vaak niet-zo-eczeem-vriendelijke ingrediënten bevatten. Je zou onze DermaSpray natuurlijk kunnen gebruiken voor een verkoelende EN hydraterende nevel.

 • Om bij het thema van afkoelen te blijven, wees voorzichtig met airconditioning - het kan goddelijk aanvoelen, maar vermijd airco's die op volle kracht staan en zorg ervoor dat je hydrateert om de uitdrogende effecten op je huid tegen te gaan.

 • Hoewel we aanmoedigen zo licht mogelijk in te pakken, is dit zeker niet van toepassing op je huidverzorging! Houd je huidverzorgingsroutine consistent door je dagelijkse benodigdheden in te pakken, evenals alle producten die je vaak gebruikt wanneer je huidirritaties opspelen, gewoon voor het geval dat. Misschien merk je dat je meer behoefte hebt aan vochtinbrengende producten, dus neem ze gewoon mee! Deze producten zullen je ondersteunen waar je ook bent!

Neem onze reisvriendelijke Salcura holiday essentials mee:

 • Bioskin DermaSpray Intensive (100ml) - perfect om je huid te koelen, te kalmeren en te voeden wanneer deze geïrriteerd raakt door hitte, zweet of iets anders. Je kunt deze verfrissende en hydraterende bodyspray zelfs in de koelkast zetten voor een extra verkoelend effect!
 • Bioskin DermaSerum (50ml) - al het goede van onze DermaSpray maar dan in een lichte serumformulering, die speciaal is ontworpen voor de droge huid in het gezicht. Dit product is diep hydraterend, maar laat je huid niet plakkerig of vettig aanvoelen in de warmte!
 • Bioskin Zeoderm (50ml) - begint je huid een beetje kwetsbaar aan te voelen? Gebruik onze Zeoderm om droge plekken of gebieden die wat meer verzorging nodig hebben te herstellen en te beschermen.

 • We raden je niet aan om nieuwe producten te proberen als je op vakantie bent, dus hoe schattig de flesjes douchegel in je hotel er ook uit zien, je kunt beter je eigen producten meenemen. Als je reist met je (hand)bagage die je moet inchecken, kun je een beetje van onze Bioskin Face Wash in een reisflesje meenemen en gebruiken voor je reinigingsroutine voor het gezicht, lichaam en handen!

 • Hoewel sommigen merken dat hun huidconditie verbetert wanneer ze worden blootgesteld aan de zon, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de meest schadelijke effecten. Gebruik eczeemvriendelijke zonnebrandcrème en neem een hoed of pet mee, evenals wat losse kleding met lange mouwen of een lange broek om jezelf te beschermen wanneer dat nodig is.

 • Neem wat meer zwemkleding mee, zodat je zo snel mogelijk je natte zwemkleding kunt verwisselen. We raden ook aan om in je handbagage een extra setje kleding mee te nemen als je bijvoorbeeld veel tijd in de auto, bus, trein of vliegtuig gaat doorbrengen - allemaal om ongemak en de groei van bacteriën te minimaliseren. Zorg ervoor dat je genoeg meeneemt om je kleding regelmatig te verwisselen, en als je op een plek verblijft waar je je eigen was kunt doen, neem dan een kleine hoeveelheid wasmiddel mee waarvan je zeker weet dat het je huid niet zal irriteren.


Dat waren onze toptips voor eczeem voor als je op vakantie gaat, maar de belangrijkste zijn we vergeten:

Laat je huid(conditie) je zomer niet bepalen en maak er een geweldige tijd van! 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd