Het omarmen van mooie en ongefilterde acne-gevoelige huid met Isabella

We zetten onze zomerse skin positivity voort met de mooie en ongelooflijk lieve Isabella uit @spottylittlething. We hadden het genoegen om Isabella te ontmoeten op het verjaardagsevent van ons zusterbedrijf Rosalique en waren zo geïnspireerd door haar positiviteit en het werk dat ze doet om anderen te ondersteunen die het moeilijk hebben vanwege hun huid. Acne kan ons op elk moment in ons leven raken, en hoewel er dingen zijn die je kunt doen om je huid te helpen, kan de emotionele impact die het achterlaat ons lange tijd volgen. Als je je ooit alleen en onzeker hebt gevoeld vanwege je huid, Isabella heeft het ook meegemaakt! Blijf lezen om erachter te komen hoe ze haar huid heeft omarmd en haar zelfvertrouwen heeft teruggewonnen.

Vertel eens iets over jezelf en je skin journey?
Ik ben Isabella, ik ben 23 jaar en kom uit Kent in het Verenigd Koninkrijk. Ik begon in de zomer van 2020 een Instagram-account waar ik foto's van mijn huid begon te posten. Mijn eerste post is gemaakt om mijn vrienden en familie te laten zien dat ik me niet meer schaamde voor mijn huid, omdat ik tot dan toe mijn acne voor de meeste mensen geheim had gehouden. Deze foto trok de aandacht en ik bleef maar posten! Sindsdien heb ik de geweldige acne-community op Instagram ontdekt en post ik nu over skin positivity, huidverzorging en body positivity. Ik wil dat mensen zich goed voelen precies zoals ze zijn, zonder dat ze zichzelf voor iemand anders hoeven te veranderen.

Mijn acne verhaal begon heel jong, ik was 9 toen het voor het eerst begon. Tijdens het opgroeien ontwikkelde ik me in een veel sneller tempo dan anderen om me heen, op 13-jarige leeftijd begonnen mensen op school hun eerste pukkels te krijgen terwijl ik te maken had met ernstige cystische acne. Van 10-17 jaar probeerde ik verschillende medicijnen, huismiddeltjes en huidverzorging zonder enig succes of pijnverlichting te vinden. Acne kan een zeer pijnlijke aandoening zijn om mee om te gaan, vooral als het ook je lichaam beïnvloedt. Op mijn 17e nam ik Roaccutune en langzaam maar zeker begon mijn huid te verbeteren. Dit was een grote levensverandering voor mij omdat ik van pijnlijke bultjes over mijn hele huid naar een relatief gladde, gave huid was gegaan. Ik realiseerde me echter dat het me niet gelukkiger maakte, mijn leven veranderde niet van de ene op de andere dag alleen omdat ik een gave huid had. Vrij snel na het stoppen van Roacctune begon mijn acne terug te keren en ik bleef dikke foundation aanbrengen die mijn echte huid verborgen hield voor familie en vrienden. Toen de lockdown plaatsvond, nam ik de tijd om veel aan zelfreflectie te doen en concentreerde ik me op het verbeteren van mijn geluk en mening over mezelf. Hiermee voelde ik me vrij in het niet dragen van make-up en schaamde me niet voor mijn huid. Omdat we op dat moment niemand anders persoonlijk konden zien, plaatste ik een foto van mijn huid ongefilterd online - de rest is geschiedenis! 

Sindsdien heb ik ontdekt dat ik ernstige hormonale problemen heb en als gevolg daarvan is het waarschijnlijk dat acne altijd deel zal uitmaken van mijn leven. Ik heb een echte passie en liefde voor huidverzorging ontwikkeld, dus ik vind het geweldig om een proefkonijn te zijn voor mijn volgers die dingen getest willen hebben. Wetende dat ik altijd acne zal blijven houden, kon ik het accepteren en me concentreren op zoveel meer in het leven - we worden niet gedefinieerd door onze huid. Ik ben nu in een stadium dat mijn acne mijn leven niet beheerst en ik ben in staat om mijn acne in toom te houden door middel van huidverzorging. 

Wat was de moeilijkste uitdaging?

Toen ik opgroeide, kreeg ik te maken met opmerkingen, oordelen en werd mijn huid het onderwerp van gesprek. Dit is wat het ergste voelde, er waren momenten dat ik niet aan mijn huid dacht en iemand het ter sprake bracht. Het gaf me het gevoel dat mijn huid niet normaal was en dat het mijn schuld was. Ik heb er in die fase veel om gehuild in toiletten. Maar nu ben ik in staat om terug te denken en te zien dat het die persoon was die zijn onzekerheid op mij projecteerde - acne is een veel voorkomende huidaandoening en niet een die we zelf kunnen beheersen.

Wat zijn jouw huid skin positivity rituelen?
Mijn grootste ritueel is voor een spiegel gaan zitten terwijl ik mijn huidverzorging aanbreng, ik neem er echt de tijd voor en laat mijn huid wat liefde zien. Ik gebruik deze tijd om na te denken over affirmaties en om de schoonheid in mijn huid te vinden. Bijvoorbeeld de manier waarop littekens mijn jukbeenderen omlijsten.

Hoe zorg je ervoor dat je altijd geniet van je zomer?
Mijn afgelopen twee zomers stonden in het teken van gezondheidsproblemen waarbij ik niet mijn bed uit kan komen voor een tijdje. Dus vooral voor deze zomer zeg ik vooral ja tegen elke kans om alles uit het leven te halen. Het leven is zo kort en we moeten herinneringen maken zolang het kan!

Heb je nog laatste advies of tips?
Weet dat je niet alleen bent - het hebben van acne kan zo isolerend zijn, maar op Instagram is er een geweldige community met mensen die hetzelfde meemaken zoals jij en ik. Ik organiseer ook een evenement genaamd Spotty Girl Summer in Londen, zodat we allemaal mensen kunnen ontmoeten die vergelijkbare reizen als onszelf hebben meegemaakt, om gewoon onze verschillen te vieren en ons sterk te voelen.

Als je je geïnspireerd voelt, ga dan naar Isabella's Instagram en toon je support! Als je op zoek bent naar een zachte maar effectieve huidverzorgingslijn om de acne-gevoelige huid te helpen, bekijk dan ons unieke Antiac-lijn. Vergeet niet om lief te zijn voor je huid en geniet van de zomer door te doen waar je van houdt.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd