5 tips voor Body Positivity deze zomer

Hier bij Salcura weten we maar al te goed dat de weg naar self-love en acceptatie niet altijd makkelijk is, vooral niet in de zomer. Aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en acne kunnen iemand zich zeer onzeker laten voelen over hun uiterlijk en er zelfs voor zorgen dat ze zomerse kleding vermijden. In deze blog geven we onze top tips om het beste uit de zomer te halen, ongeacht de staat van je huid. Kom maar op met die bikini!

1. Je bent niet alleen!

Als je afgaat op je social media feed, vol met de mensen die hun leven van de beste kant laten zien, voelt het wellicht alsof je de enige bent die worstelt met onzekerheid over je huid. Maar niets is minder waar, dus hier zijn de feiten:

Heb jij een onzuivere huid? 80% van alle mensen krijgt ooit in hun leven last van een vorm van acne, dus er zijn meer dan genoeg mensen die precies snappen hoe je je voelt! Last van psoriasis? Geschat wordt dat iets meer dan 2% van de bevolking met hetzelfde probleem kampt. Eczeem? Waarschijnlijk heb jij 1,2 miljoen lotgenoten! Rosacea? Ongeveer 1 op de 10 mensen krijgt te maken met een vorm hiervan. Dat is meer dan je verwachtte, of niet?

Bovendien is er de laatste tijd steeds meer aandacht en educatie rondom huidaandoeningen – zo denkt tegenwoordig bijvoorbeeld bijna niemand meer dat psoriasis besmettelijk is, iets wat vroeger een gebruikelijke misvatting was. De kans is dus veel groter dan mensen bekend zijn met hoe jouw huid eruit ziet, als het ze überhaupt al opvalt.

2. De zon zou je huid zomaar kunnen helpen (als je jezelf maar goed beschermt)

Je hebt waarschijnlijk al veel gelezen over het beschermen van de huid tegen UV-straling, maar wist je dat een beetje blootstelling aan de zon je huid ook goed kan doen? Iedereen is anders, dus wellicht gaat dit niet voor jou op, maar er zijn mensen met acne, eczeem en zelfs rosacea die merken dat hun symptomen afnemen in de zon. Zonlicht triggert de aanmaak van vitamine D en bevordert de bloeddoorstroming en transpiratie, wat een reinigende werking kan hebben. Om het nog maar niet te hebben over de mentale impact – wat is er beter dan heerlijk genieten in het zonnetje?

Houd wel in gedachten dat té veel zonlicht op je huid schade kan veroorzaken, dus gebruik een natuurlijke zonnebrand om je huid te beschermen en geniet van de zon – met mate!

3. Raak geïnspireerd!

Wij zijn groot fan van de Body Positivity trend die op dit moment rond gaat op social media en echte, realistische huid en lichamen laat zien. Hier zijn een paar van onze favoriete accounts die laten zien dat ieder type huid er mag zijn!

  1. @acne._positivity: De naam spreekt voor zich! Thalia heeft een fantastisch positieve houding ten opzichte van haar acne, en haar account staat vol met tips over omgaan met en het accepteren van acne.
  2. @psofar_psogood: Ellie uit Londen neemt ons mee in haar leven met psoriasis. Omarm die #leopardspots!
  3. @becca.rosynose: Becca is een rosacea-ervaringsdeskundige en geeft handig advies over skincare en mindset, maar is daarnaast ook gewoon ontzettend grappig!
  4. @nicolaljohnston: Nicola heeft zelf last van eczeem, en laat ons op een realistische manier zien wat dit voor haar betekent. Daarnaast deelt ze tips over skincare en make-up voor de gevoelige huid.

Stuk voor stuk prachtige dames die vol positiviteit en energie in het leven staan!

4. Draag kleding waarin je je prettig voelt

Het dragen van luchtige, zachte, lichte, ademende kleding is niet alleen goed voor je huid, het kan je zelfvertrouwen ook een boost geven als je je lekker voelt in wat je aan hebt. Natuurlijk hoef je je huid niet te bedekken, maar als je je daar toch prettiger bij voelt, go for it! Met een katoenen kaftan of zweverige wikkelrok heb je tóch dat zomergevoel te pakken, kan je huid ademen en kan je zo veel van je lichaam laten zien als jij prettig vindt.

5. Focus op je mental health

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar onderschat nooit de kracht van een positieve mindset! Een gezonde geest draagt enorm bij aan een gezond lichaam. Probeer dus zo veel mogelijk te genieten van de dingen die de zomer te bieden heeft: zand tussen je tenen op het strand, het zonnetje op je gezicht, lange dagen buiten, barbecues met vrienden, drankjes op het terras… Stressen om de staat van je huid levert je niets op en kan dingen alleen maar erger maken, dus denk aan alle mooie dingen in je leven die niets met je huid te maken hebben. En lukt het een dagje niet om positief te blijven? Ook oké!

Wij bij Salcura wensen al onze lezers een super fijne zomer!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd