Tips voor hormonale acne

Ongeveer 95% van de mensen tussen de 11 en 30 jaar krijgt op een bepaald moment in hun leven te maken met acne. Hoewel dit zo’n veelvoorkomend probleem is, kan het heel eenzaam voelen als je er zelf mee worstelt. 

Hoewel 'hormonale acne' geen medische term is, is het wel een handige omschrijving voor veel mensen die last hebben van acne. De term verwijst naar acne die lijkt te worden veroorzaakt door veranderingen in hormonen of door aandoeningen die de hormoonbalans beïnvloeden.

Wat is hormonale acne?

Hormonale acne is een vorm van acne die wordt veroorzaakt door overproductie van talg, wat de poriën verstopt en leidt tot puistjes. De talgklieren, die verantwoordelijk zijn voor de productie van talg, zijn gevoelig voor bepaalde hormonen. Veranderingen in de niveaus van testosteron, oestrogeen, progesteron en cortisol kunnen leiden tot een verandering in de talgproductie, wat resulteert in acne.

Dit type acne komt vooral voor bij puberende tieners, zwangere vrouwen, vrouwen in de menopauze, en mensen die onder veel stress staan.

Hoe kan je het behandelen?

Hormonale acne is lastig en frustrerend. Je huid kan de ene dag rustig zijn, en de volgende dag krijg je ineens een flinke uitbraak. Als je matige tot ernstige acne hebt of als over-the-counter producten niet helpen, raden we aan om een huisarts te raadplegen voor intensievere behandeling. Of je acne nu mild of ernstig is, volg onze tips om je huid op een vriendelijke manier te behandelen en de symptomen hopelijk te verbeteren.

  • Zacht reinigen. Het is verleidelijk om te schrobben als je huid vettig is, maar het droogt je huid uit, wat juist meer talg veroorzaakt.
  • Gebruik milde producten. Vermijd agressieve chemicaliën en geuren die je huid kunnen irriteren. Probeer bijvoorbeeld onze Antiac Face Wash, met unieke en klinisch bewezen ingrediënten, zoals Skinwell DFA en ZPA plus, die symptomen zoals puistjes, onzuiverheden en mee-eters verminderen.
  • Kies voor niet-comedogene make-up en verwijder altijd je make-up voor het slapengaan.
  • Niet uitknijpen! Breng in plaats daarvan Antiac Activ Gel Serum aan, een geconcentreerde formule met klinisch bewezen en natuurlijke ingrediënten die acnegevoelige huid ondersteunen. Dit product helpt effectief bij het verminderen van roodheid en oneffenheden binnen slechts 4 uur.
  • Ontspan en zorg voor voldoende slaap! Stress en weinig slaap verhogen je cortisol, wat acne kan verergeren.

Hormonale acne kan, net als elke zichtbare huidaandoening, moeilijk zijn om mee om te gaan. Onthoud altijd: je bent mooi zoals je bent, en je huid definieert je niet!

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd