Tips voor de gevoelige huid van je kleintje met @minimotrio

Wist je dat de huid van een kind veel dunner is dan die van een volwassene? Dit betekent dat kinderen vatbaarder zijn voor huidallergieën en -reacties. Van de kleren die ze dragen tot wat ze eten, het kan allemaal invloed hebben op de conditie van de huid van je kleintje. Omgaan met de gevoelige huid van je kind kan een uitdaging zijn, vooral nu ze weer naar school gaan, maar het is nu belangrijker dan ooit om een huidverzorgingsroutine aan te houden. Wij spraken met mamablogger Sarah (@minimotrio), die zelf twee kinderen heeft die aan eczeem lijden. Zij zal haar tips delen over hoe je met de gevoelige huid van je kind kunt omgaan.

1. Gebruik parfumvrije producten
Synthetische geurstoffen zijn een van de grootste oorzaken van allergische reacties. Ze staan ook bekend als veel voorkomende veroorzakers van huidaandoeningen zoals contactdermatitis en psoriasis en kunnen roodheid en irritatie van de huid veroorzaken. Helaas zitten synthetische geurstoffen in veel zepen, wasmiddelen, crèmes en andere cosmetica. Wij vroegen Sarah hoe zij ziet dat de huid van haar kinderen wordt getriggerd, en zij antwoordde: "We kunnen alleen bepaalde niet-bio wasmiddelen gebruiken. Al het andere veroorzaakt flare-ups. Ik vind het meestal erger in de lente/zomermaanden, omdat beiden dan last hebben van hooikoorts, dus ik denk dat dat een trigger is. Bepaalde soorten badschuim of zeep veroorzaken ook vervelende flare-ups, evenals te heet badwater." Bij Salcura zijn al onze producten vrij van synthetische geur/parfum en ons hele Bioskin Junior-lijn is zo ontworpen dat het geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor eczeem, dermatitis en andere allergische huidaandoeningen.

2. Houd de huid van je kind gehydrateerd
De huid van je kind gehydrateerd houden is essentieel om een droge en dus jeukende, geïrriteerde huid te voorkomen. Zorg er allereerst voor dat je de huid de hele dag door hydrateert in plaats van slechts één keer. Veel ouders maken ook de fout om te stoppen met de crème of lotion zodra de huidirritatie van hun kleintje is afgenomen. Wij vinden eigenlijk dat voorkomen altijd beter is dan genezen, en dat is precies waarom we onze Bioskin Junior Daily Nourishing Spray hebben ontwikkeld. Het is niet alleen om de droge huid te verlichten, maar het is ook een geweldige dagelijkse hoeveelheid hydratatie en voedingsstoffen om irritatie op afstand te houden en de huid te laten herstellen.

Vooral nu je kind weer naar school gaat, kan het moeilijk zijn om de huid de hele dag gehydrateerd te houden. Sarah vertelde dat haar dochter Delilah altijd een crème op school heeft voor als haar huid jeukt en pijnlijk wordt, en dat ze heel consequent is met het gebruik van vochtinbrengende producten als onderdeel van de ochtend- en avondroutine. Onze Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream is een veelgebruikte crème geworden voor ouders die de zeer droge en jeukende huid van hun kleintje willen verzachten. De crème verlicht niet alleen extreme droogte, maar herstelt ook de beschermlaag en beschermt de huid.

3. Met beleid in bad gaan
De huid van je kleintje is erg gevoelig, en het is vooral belangrijk dat je oplet bij het in bad gaan als je kind een gevoelige huid heeft. De juiste watertemperatuur (niet te warm, niet te koud) is heel belangrijk, evenals de duur, want contact met water kan de huid snel uitdrogen. Wanneer je badproducten kiest, zijn natuurlijke ingrediënten het beste. Sarah vertelde ons: "Haverbaden zijn een godsgeschenk, want ze verzachten en kalmeren de huid. Ik pak een oude panty, vul de sokken met haver en laat de kraan erover lopen in een warm bad, zorg ervoor dat het water niet te heet is." Vergeet niet je kind droog te deppen na een bad of douche, want wrijven over de huid van je kind met een handdoek kan schuren en irritatie veroorzaken. Onze Bioskin Junior Bath lijn is een vaste favoriet geworden voor ouders die de huid van hun kleintje op een zachte en natuurlijke manier willen ondersteunen tijdens het badderen.

4. Zorg dat je kind gelukkig is
Een gevoelige, eczeemgevoelige huid is vervelend, vooral omdat je kind misschien niet begrijpt waarom zijn of haar huid zo reageert. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind vrolijk blijft, vooral nu ze weer naar school gaan. We vroegen mama-blogger Sarah hoe haar kinderen het vinden dat ze eczeem hebben, en zij antwoordde: "Delilah is soms van streek omdat ze geen bruisende badschuimen mag hebben en alleen bepaalde producten mag gebruiken. Soms neem ik haar mee op pad om nieuwe producten te zoeken die haar huid niet verergeren. Je aanpassen aan je kind is belangrijk, en als je iets vindt dat ze leuk vinden en waarmee ze kunnen lachen, kom je al een heel eind.

5. Maak een routine
Door een eenvoudige huidverzorgingsroutine aan te houden waaraan je kind kan wennen, maak je je leven als ouder gemakkelijker. Door huidverzorging tot een vast onderdeel van hun routine te maken, kunnen ze het zich beter herinneren, waardoor hun huid in goede conditie blijft en flare-ups zoveel mogelijk worden voorkomen. Sarah voegde er nog aan toe: " Houd het simpel en probeer eraan vast te houden". Vooral met natuurlijke huidverzorging moet je geduldig en volhardend zijn en onthouden dat consistentie essentieel is!

Als je moeite hebt om producten te vinden die werken voor de gevoelige huid van je kind, ben je niet de enige. We krijgen zoveel berichten van ouders die het gevoel hebben dat ze alles hebben geprobeerd en dat niets heeft gewerkt. Weet dat onze Bioskin Junior lijn speciaal ontworpen is voor kinderen die gevoelig zijn voor eczeem, dermatitis en andere huidallergieën, en dat we synthetische ingrediënten vermijden waarvan bekend is dat ze de gevoelige huid irriteren. Onze producten voeden de huid van je kleintje met alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft om sterker te worden en in de toekomst beter bestand te zijn tegen droogte, jeuk en roodheid.

Als je ons vragen wilt stellen over onze producten of de huid van je kind, stuur ons dan gerust een e-mail naar info@salcura.nl

Tot slot bedanken we Sarah (@minimotrio) nogmaals voor het delen van haar nuttige en praktische tips!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd