Huidversterkende ingrediënten voor de droge, eczeemgevoelige huid

De zomer is nog niet helemaal voorbij, maar als het gaat om een droge, gevoelige en eczeemgevoelige huid weten we dat het cruciaal is om je huid voor te bereiden op het komende koude weer. In september is de Nationale Eczeemweek en dat zette ons aan het denken over hoe je de gezondheid van je huid kunt verbeteren en versterken, net op tijd voor de herfst. Hier bij Salcura geloven we in een holistische benadering dat wat we eten net zo belangrijk is als wat we op onze huid aanbrengen. Wij vullen onze producten tot de rand vol met natuurlijke oliën en extracten om ervoor te zorgen dat je huid zoveel mogelijk voedingsstoffen krijgt als nodig heeft. Maar sommige van deze belangrijke ingrediënten kunnen ook een smakelijk en verfrissend onderdeel van je dieet zijn om je huid van binnenuit te stimuleren.

Essentiële kamille olie (Anthemis nobilis olie)

We beginnen met het ingrediënt waarvan bekend is dat het het meest behulpzaam is voor eczeempatiënten. Kamille kalmeert de huidontsteking en roodheid. Essentiële oliën zoals kamille zijn echt goed voor de huid omdat ze doordringen in de diepere lagen van je huid. Dit zachte ingrediënt wordt gewoonlijk gedronken als kruidenthee om de rustgevende slaap te bevorderen en het kan ook de spijsvertering kalmeren. Een koud zakje kamillethee kan ook rechtstreeks op de huid worden gebruikt. Het koude kompres staat bekend om zijn herstellende werking op een jeukende en geïrriteerde huid.

Duindoornextract (Hippophae Rhamnoides Kernel Extract)

Duindoorn is een belangrijk ingrediënt in onze producten omdat het helpt bij het genezen van wonden veroorzaakt door eczeem en een geïrriteerde huid kan herstellen. Duindoorn bevordert een gezonde huid omdat het Omega-3 en Omega-7 bevat, rijk is aan antioxidanten zoals vitamine C, A en E en betacaroteen, mineralen en aminozuren bevat. Als je regelmatig in gezondheidswinkels komt, vind je deze verfrissende bes misschien in jam en sap. De zaden kunnen ook met een mixer klein gemaakt worden en worden gebruikt in smoothies! Leuk weetje: We gebruiken Duindoorn Kernel Extract al sinds het begin voor de productie van Salcura producten.

Zoete Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Olie)

Wist je dat amandel een kleine krachtbom aan voedingsstoffen voor de huid is? Vitamine A & E, vetzuren en mineralen zoals zink en kalium zitten allemaal in amandelolie. Deze kunnen de huid diep hydrateren en voeden. Zoete amandelolie bevat veel vetzuren en wordt al vele jaren gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem. Als je je huid van binnenuit wilt verbeteren, kan het consumeren van amandelen een droge huid voorkomen, omdat ze linolzuur bevatten. Je vindt zoete amandelolie in zowel onze Bioskin DermaSpray Intensive als Bioskin DermaSerum.

Aloë Vera (Aloë barbadensis)

Aloë Vera is een natuurlijk middel dat de door eczeem beschadigde huid verzacht en hydrateert. De plant bevat antioxidanten, immuun versterkende en wondhelende eigenschappen die allemaal de eczeemgevoelige huid helpen. Deze helpen de plekken en schrale huid sneller te genezen. Aloë Vera staat bekend om haar verfrissende smaak als een verfrissend gevoel voor op de huid. Vanwege de unieke smaak wordt het vaak gebruikt voor in dranken, vanwege de zoetheid en de smaak die het geeft . Aloë Vera wordt in veel van onze producten gebruikt vanwege het verfrissende gevoel dat het geeft. Het voorkomt infecties, geneest wonden en voorkomt littekens. Je vindt Aloë Vera in onze Bioskin DermaSpray Intensive en Bioskin DermaSerum.

Lijnzaadolie (Linum Usitatissimum Seed Oil)

Lijnzaadolie, ook bekend als lijnzaadolie, is zeer geschikt om eczeemlittekens te genezen en een ontstoken huid te behandelen, omdat het sterke ontstekingsremmende eigenschappen heeft. De olie verlicht de symptomen van zwelling en jeuk. Lijnzaadolie heeft een lichte nootachtige smaak en is daarom zeer geschikt voor saladedressings. Het kan ook worden gebruikt voor het bakken van cakes, koekjes en muffins, omdat het de textuur verbetert en voedingsstoffen toevoegt. De consumptie van lijnzaadolie kan ook leiden tot voller, glanzender en gezonder haar en sterkere nagels. Vanwege de effectiviteit en geweldige eigenschappen hebben we dit ingrediënt toegevoegd aan onze Bioskin Zeoderm.

Olijfolie (OleaEeuropaea Vruchtolie)

Het is geen verrassing dat olijfolie een belangrijk ingrediënt is dat je huid een oppepper geeft. De olie wordt al eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging. Ze is ook rijk aan vitamine A, D, E en K, allemaal geweldig voor de huid die voedingsstoffen nodig heeft. Het staat ook bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Hoewel olijfolie over het algemeen als gezond wordt beschouwd, kunnen grote hoeveelheden erg zwaar aanvoelen op de huid en puistjes veroorzaken, en daarom zorgen wij er altijd voor dat het op de juiste manier wordt gemengd in onze producten.

Groene thee-extract (Camellia Sinensis bladextract)

Het extract van groene thee zit vol krachtige antioxidanten, catechinen genaamd, met name EGCG. In studies is aangetoond dat EGCG 25 tot 100 keer krachtiger is dan vitamine C en E wat betreft antioxidante activiteit. Deze eigenschappen helpen huidirritatie, roodheid van de huid en zwelling te verminderen. Je kunt je thee en koffie in de ochtend vervangen door groene thee. De thee geeft ook een mooie gloed aan de huid omdat het uitdroging helpt voorkomen. Het is dus geen verrassing dat we het hebben toegevoegd aan onze Bioskin Face Wash en Bioskin Body Wash.

Voed en hydrateer je huid met onze Bioskin en Bioskin Junior lijn. Vergeet niet deze heerlijke en herstellende ingrediënten aan je boodschappenlijstje toe te voegen.

Voor meer informatie over alle geweldige, natuurlijke ingrediënten die we in onze producten gebruiken, bekijk hier al onze ingrediënten.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd