Koffie en de huid.

Sommige studies hebben nieuwe inzichten gepubliceerd over de positieve werking van koffie. Ja, het drinken van koffie wordt vaak in relatie gebracht met een droge huid, maar de onderzoekers van Brown University zijn erachter gekomen dat koffie ook een goede uitwerking kan hebben op de huid. Deze studie wijst bijvoorbeeld uit dat het drinken van koffie 23% minder kans op de huidziekte Rosacea geeft.

De goede effecten van koffie of beter gezegd cafeïne is al vaker onderzocht. Zo kan cafeïne er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat vochtophoping vermindert, werkt het kalmerend en bevat het een grote hoeveelheid antioxidanten die ervoor zorgen dat vrije radicalen geëlimineerd worden.

Wetenschappers vermoeden dat de vaatverwijdende werking van koffie niet alleen minder kans geeft op hart- en vaatziekten, maar dus ook daarom een positieve werking kan hebben op de huid. Wetenschappers zijn nog bezig met nieuwe onderzoeken om hier nog meer duidelijkheid in te krijgen.

Ook kun je gemalen koffie ook direct op de huid gebruiken. Dus heb je net een pot koffie gezet om alle voordelen van het drinken van koffie mee te krijgen, kun je de koffieprut ook nog eens gebruiken om bijvoorbeeld de huid te scrubben. De structuur van koffie zorgt voor een natuurlijke scrub, die je helpt de dode huidcellen te verwijderen. Breng je deze scrub met circulerende beweging aan, dan stimuleer je ook nog eens extra de bloedsomloop. Dit gaat jouw huid een natuurlijke teint geven en een onweerstaanbare glow! Daarnaast helpt deze manier van bloedsomloop stimulering ook nog eens tegen striae en cellulite.

Vergeet niet: alles met mate natuurlijk! Niemand wordt beter van 8 koppen koffie op een dag, zeker jouw huidje niet. En om jouw huid die extra hydratatie te geven die het nodig heeft gebruik je onze heerlijke verfrissende DermaSpray of onze intens voedende Zeoderm!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd