Food Favorieten voor een Fantastische Huid

Vandaag de dag worden we bijna doodgegooid met verschillende diëten. Er wordt ons van alle kanten verteld wat we wel en niet in ons lijf zouden moeten stoppen, maar een bepaalde zin blijft de boventoon voeren: ‘schoonheid komt van binnenuit’. En van oorsprong is deze zin bedoeld om te verwijzen naar hoe je je gedraagt in de wereld, hoe je je profileert, hoe goed je voor anderen bent enz. a.k.a.hoe mooi je bent als mens. Maar het betekent eigenlijk ook dat wat we eten een grote impact heeft op hoe je er van buiten uitziet, met name de huid.

 

We willen hiermee natuurlijk niet zeggen dat hoe jouw huid eruit ziet alleen maar komt door wat je naar binnen werkt, want hoe jouw huid eruit ziet heeft natuurlijk ook te maken met jouw genenpakket, de omgeving waarin je leeft en zelfs hoe je slaapt. Maar dat neemt niet weg dat voedsel een handige tool kan zijn om de huid zoveel mogelijk vitaminen en mineralen te geven die het nodig heeft om te herstellen, te vernieuwen en te verjongen. Dit zijn onze favoriete ingrediënten:

 •  Olijfolie; Deze wonderolie zit boordevol enkelvoudige vetzuren   
 • Avocado’s; Deze heerlijke romige vruchten zitten vol met antioxidanten en Vitamine E, die vrije radicalen kunnen neutraliseren.
 • Tomaten; Dit ogenschijnlijk ordinaire fruit (JA! Tomaat is een fruit!) bevat een antioxidant genaamd lycopeen. Lycopeen zorgt voor een huideigen SPF. Maar dit betekent niet meteen dat je dan geen zonnebrand meer hoeft te gebruiken natuurlijk ;)
 • Donkere Chocolade; Jazeker! De hoge antioxidant levels in cacoa helpt de vochtbalans in de huid te stabiliseren en zorgt voor een goede doorbloeding. Fan van pure chocolade? Deze is voor jou! Hoe puurder de chocolade, hoe beter! improve circulation.
 • Vis; Vette vis zoals Zalm of Sardines zitten vol met omega-3 DHA. Dit vermindert ontstekingen, een bekende oorzaak van acne. Serveer je volgende visschotel met een bijgerecht van Antiac. ;)
 • Boerenkool; Dit bladgroen zit vol met luteïne en zeaxanthine, voedingsstoffen die helpen bij het absorberen van vrije radicalen door UV-straling.
 • Walnoten; Deze heerlijke noot bevat een omega-3 genaamd alfa-linolzuur. Een tekort hieraan kan leiden tot eczeem klachten en andere huidirritaties met een droge huid. Dus koop een zakje walnoten!
 • Water; Technisch gezien natuurlijk geen voedsel, maar water is natuurlijk essentieel wanneer je de vochtbalans in de huid op peil wilt houden, rimpels zoveel mogelijk wilt voorkomen en een gezonde glans op je wangetjes wilt.
 • Kiwi’s; Wil je fruit dat je alles geeft? Deze kleine groene krachtpatser bevat maar liefst 120% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid Vitamine C. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor vermindering van fijne lijntjes en rimpels.
 • Pompoen; Niet alleen voor Halloween. Deze groente is super, het hele jaar door. Het zit vol met bètacaroteen die het lichaam omzet in vitamine A. Deze vitamine is essentieel voor de groei van gezonde huidcellen.
 • Zonnebloempitten; Deze knapperige snack bevat veel vitamine E. Zeg maar dag tegen ontstekingen, want door de vitamine E wordt het immuunsysteem en de beschermende laag van de huid versterkt.

 

Zo, bij deze een aantal ingrediënten die misschien nog niet op jouw boodschappenlijstjes stonden, maar die zeker niet mogen ontbreken wanneer je een prachtig stralende huid wilt! Er zijn nog vele andere ingrediënten die veel goeds doen voor de huid, het gaat erom dat je een balans vindt die het beste voor jou werkt. En niet onbelangrijk, die je ook het beste smaken. Het alleen al heel blij zijn met hoe je eruit ziet, hoe je je voelt en wat je eet heeft al heel veel impact op jouw vitaliteit en hoeveel je straalt. Het is ook belangrijk dat je geniet van wat je eet! Dat gezegd hebbende, wij gaan nu even een walnootcake bakken…

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd