Waarom water zo belangrijk is voor ons lichaam

Niet alleen het eten van de beste voeding - of in het geval van een voedselallergie juist vermijden van bepaalde voedingsmiddelen - is goed voor ons. Velen van ons weten dat water van essentieel belang is. We bestaan immers voor zo een 70% uit water en het is daarmee ook een van onze eerste levensbehoeften. Maar hoe kan water bijdragen aan een gezonde huid?

 

Water voor ons lichaam

Ten eerste draagt voldoende water drinken bij om allerlei processen in ons lichaam efficiënt te laten verlopen en helpt het onze lichaamscellen te onderhouden. Niet alleen zorgen we er zo voor om de huid optimaal te houden van binnenuit, maar voldoende water drinken helpt ons ook om afvalstoffen beter af te voeren. Hoe werkt dat? Wanneer ons lichaam ziek, zwak of herstellende is wordt dit door ons bloed gefilterd. Dit filteren wordt met name door onze nieren gedaan en werkt alleen maar goed wanneer er voldoende water in ons lichaam aanwezig is. Zodoende kan ons 'zuiveringssysteem' beter fungeren. Als we voldoende water drinken, zorgen we er tevens voor dat deze afvalstoffen (die door ons bloed gefilterd zijn) niet achterblijven in ons lichaam. Die afvalstoffen zijn natuurlijk niet goed voor onze huid, dus daar willen we zo snel mogelijk vanaf!

 

En wat kan water betekenen voor onze huid?

Het is een heerlijk gevoel, onze huid in contact met water. Het is echter wel een fabel dat we van buitenaf onze huid kunnen hydrateren, a.k.a. van water kunnen voorzien. Dus wanneer we spreken over een hydraterende crème, bevat deze crème bestanddelen die er van buitenaf voor zorgen dat de huid van binnenuit het vochtgehalte beter in stand houdt. Aloë Vera is zo een bestanddeel en wordt veel gebruikt in onze producten van Salcura. Aloë Vera bezit bepaalde vitaminen en mineralen die de huid kan hydrateren, daarnaast heeft Aloë Vera een verzachtend effect op de huid, dat ideaal is bij een droog, branderig en trekkend gevoel. Zorg er wel voor dat je alles met mate doet, want water kan tegelijkertijd de huid ook uitdrogen. Dus sta niet te lang onder die lekkere douche, zorg ervoor dat je de temperatuur van de douche wat naar beneden bijstelt.

 

Hydrateer!

Dus, met andere woorden, een combinatie van voldoende water drinken en producten die jouw huid van binnenuit beter kunnen hydrateren, zorgt ervoor dat je de huid optimaal en gezond houdt. There is no excuse for single use! Daarom nemen wij altijd de mooie waterfles van Retulp mee! Goed voor jezelf, goed voor een ander én goed voor de planeet. Hip en Hollands, deze fles zorgt voor 1000 keer de inhoud aan schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden en elke keer dat je deze Urban fles vult, help je mee om het plastic afval in de oceaan te voorkomen. En voor optimale hydratatie gebruik je onze Bioskin DermaSpray Skin Nourishment om de juiste voedingsstoffen aan de huid te geven die ervoor zorgen dat de vochtbalans in de huid optimaal blijft.

 

In samenwerking met Retulp geven we een Bioskin DermaSpray Skin Nourishment 100ml en een Retulp Urban Bottle weg. Ga naar onze Socials Facebook en Instagram om mee te doen. Heb je niet gewonnen of wil je het lot niet laten bepalen? Je kunt nu een Bioskin DermaSpray (code:HYDRATE15) of een Retulp Urban Bottle (code:HYDRATE15) aanschaffen met 15% korting!

 

Vind je water drinken niet zo lekker of wil je wat variatie? Voeg misschien eens wat vers fruit of kruiden toe:

aardbei, munt, citroen/limoen, bramen, frambozen, granaatappel,meloen

Of doe eens gek:

Lavendel, peper, kaneel, rozemarijn, basilicum...

Of misschien wel Aloë Vera. Op de huid en in je systeem, twee vliegen in een klap!

 

Je kunt het fruit ook van te voren invriezen, is je water meteen lekker koel op die warme zomerdagen. Proost!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd