De ultieme cadeaugids voor mensen met eczeem

Kerstmis staat alweer voor de deur, met zijn versierde kerstboom, kerstliedjes en bijzondere sfeer. Maar soms ook met twijfel en stress, want het is vaak moeilijk om een geschikt cadeau te vinden als jouw naasten lijden aan een huidaandoening. Verreweg de meeste douchegels, shampoos en veel typische kerstcadeaus zijn ongeschikt voor de (eczeem)gevoelige huid, wat ervoor kan zorgen dat de moed je in de schoenen zinkt. Maar dat is niet nodig, want Salcura heeft een lijst met cadeaus waarmee je jouw naasten met een eczeem, psoriasis of een gevoelige huid heel gelukkig kunt maken.

1. Een 'Gratitude Journal' (dankbaarheidsdagboek). Dit is een geweldig cadeau voor iedereen met een huidaandoening en de bezorgdheid die daarmee vaak gepaard gaat. Een wijs mens zei ooit: “Jouw kijk op de wereld bepaalt jouw werkelijkheid” en een dagboek is perfect om jouw kijk op de wereld positief te houden. Het neemt spanning weg (en kan daardoor je huidproblemen verminderen), het helpt je om je te concentreren op het positieve en het laat je vooruitgang zien. Niet alleen voor je huid, maar ook in je dagelijkse leven.

2. Zijden nachtmode en/of lakens. Het toppunt in slaapcomfort, en niet alleen voor mensen met een gevoelige huid. Zijden lakens voelen zó luxueus en weldadig voor je huid. Nachtkleding die over je huid schuurt is vaak een van de oorzaken van een rode huid en van de toename van al aanwezige huidproblemen. Geef je vriend(in) of familielid een geweldig cadeau: niet zomaar een leuke pyjama of mooi beddengoed, maar een goede, ongestoorde nachtrust.

3. Salcura Face & Body Wash. Zoals gezegd zijn de meeste doorsnee shampoo- en douchegelcombinaties van de grote merken ongeschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze synthetische bestanddelen kunnen bevatten die de problemen van de gevoelige of droge huid alleen maar verergeren. Maar de gedachte is beslist niet slecht, en hoe leuk is het niet om iemand een cadeau te geven dat echt bij ze past, vooral als je weet dat hij of zij moeite heeft om iets te vinden dat echt goed is voor hun huid. Geef ze onze Salcura Face- en/of Body Wash. Allebei gemaakt van natuurlijke ingrediënten, voor een goede hydratatie en voeding van de huid, al tijdens het douchen.

4. Een mooie vernevelaar. Mensen met eczeem kunnen het echt moeilijk hebben in de winter. De verwarming wordt open gedraaid en de luchtvochtigheid in huis daalt. Luchtbevochtigers zorgen er niet alleen voor dat de luchtvochtigheid binnen op peil blijft, maar ze zien er tegenwoordig vaak ook mooi uit en hebben vaak de mogelijkheid om essentiële olie toe te voegen, voor een aromatherapie-achtige ervaring. Luchtbevochtigers zijn dus niet alleen decoratief maar ook functioneel, en zijn tegenwoordig te koop bij de meeste woonwinkels en warenhuizen.

5. Bamboe basics. Net als zijde kan bamboe ook een prima alternatief zijn voor onze alledaagse kleding. Bamboe kleding wint met de dag aan populariteit. Vesten, leggings en vooral sportkleding gemaakt van bamboe zijn steeds makkelijker te vinden omdat ze duurzamer, zachter en beter ademend zijn dan traditionele stoffen. En dat is goed nieuws voor mensen met huidallergieën en huidaandoeningen.

6. Heb je je vrienden of familieleden wel eens horen praten over hun zoektocht naar een betere oplossing voor hun huidproblemen? Dat ze zo graag verlost zouden worden van al die plakkerige, vettige hormoonzalf? Onze Zeoderm en DermaSpray zijn geweldige, natuurlijke alternatieven. Dit 2-Stappen Therapie Systeem is uniek, zacht voor de huid en speciaal ontwikkeld voor mensen die lijden aan eczeem, psoriasis en een erg droge huid. Geef je geliefde iets nieuws om te proberen en laat zo merken dat je geluisterd hebt naar zijn of haar problemen.

7. Natuurlijke schoonmaakproducten voor je huis. Het klinkt niet als het meest voor de hand liggende kerstcadeau, maar natuurlijke schoonmaakproducten zijn ideaal omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten die huidproblemen kunnen verergeren. Doe ze in een rieten mandje met een paar herbruikbare schoonmaakdoekjes en andere toebehoren om er een mooi, aantrekkelijk pakketje van te maken.

8. “Gezonde” chocolade. Veel mensen zijn dol op allerlei zoetigheid, maar huizenhoog favoriet is toch chocolade. En zoals we allemaal weten, is de moeilijkste periode van het jaar voor de chocoladeliefhebbers de Kerstperiode, vooral als je er zelf niet aan mee mag doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel goede alternatieven zoals lactosevrije/veganistische en suikervrije chocolade, en allemaal erg lekker. Een goed startpunt is altijd pure chocolade van hoge kwaliteit, met een hoog cacao-gehalte. Als de ontvanger van het cadeau daar niet zo’n fan van is, kun je ook carob-chocolade proberen, voor een zachter (maar een natuurlijk en lactosevrij) alternatief.

Hopelijk geven deze cadeautips je ideeën en inspiratie voor een persoonlijk en attent geschenk voor je geliefden met huidaandoeningen!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd