Houd schimmelinfecties onder controle in de wintermaanden

De herfst en winter: dé seizoenen voor griepjes, verkoudheid en virussen. Net als we denken dat we het hooikoortseizoen weer overleefd hebben, zitten we alweer in de griepgolf. Een ander probleem dat in de herfst en winter vaker voorkomt, maar veel minder besproken wordt, is het opspelen van schimmelinfecties. Er zijn verschillende soorten schimmelinfecties, maar ze komen meestal voor op warme, vochtige plekken zoals op de slijmvliezen, in het kruis, in huidplooien, onder de armen, rond de navel, in de bilspleet en tussen de tenen. Deze infecties kunnen zich het hele jaar door voordoen, maar indien niet goed behandeld kunnen ze in de winter echt voor problemen zorgen. Om schimmelinfecties op een natuurlijke maar effectieve manier te kunnen behandelen, zonder de huid te beschadigen, moeten we eerst bespreken hoe het nou eigenlijk komt dat schimmelinfecties opspelen in de winter.


Zoals gezegd zijn er verschillende soorten schimmelinfecties, waarvan de meest bekende wellicht de vaginale schimmelinfectie. Deze wordt veroorzaakt door candida, een soort gist, en kan vreselijke jeuk en irritatie veroorzaken. De aanwezigheid van candida is normaal gesproken geen probleem, maar als de verschillende soorten bacteriën in het betreffende gebied uit balans zijn, neemt de candida de overhand en begint de irritatie.

Schimmels houden van vocht en warmte, dus wellicht vraag je je af waarom ze dan juist in de winter erger kunnen worden. Dat komt simpelweg door de soort kleren die we in de koudere maanden dragen. Geen korte mouwen maar lange mouwen, geen zomerjurken maar strakke leggings en jeans, en regenjassen in plaats van t-shirts. Winterkleding is dik, warm, meer aansluitend en minder ademend, en creëert daardoor de perfecte omgeving voor schimmels.

Dit betekent echter niet dat we dan maar moeten kiezen tussen jeuk en ongemak of zonder jas de kou in als we onze boodschappen gaan doen. De standaardoplossing voor schimmelinfecties is vaak een schimmeldodend middel, maar uit onderzoek is gebleken dat het na verloop van tijd steeds moeilijker wordt om de schimmelinfecties te bestrijden met hetzelfde middel.

Als je schimmelinfecties op een effectieve maar duurzame manier wil behandelen, zonder van medicatie afhankelijk te zijn, kan je het beste voor een natuurlijke remedie gaan: een combinatie van het kalmeren en koelen van de huid, terwijl je met de bacteriën afrekent en ondertussen de juiste kleding kiest. Losse, ademende kleding is enorm belangrijk als je van een schimmelinfectie af probeert te komen. Ook al is het koud buiten, kan je voor kleding kiezen die niet strak zit, en wel stylish is, zodat er altijd een beetje luchtdoorstroming is en je intieme zone makkelijker droog en koel blijft. Vermijd polyester of andere soorten plastic ondergoed en kies voor zacht, absorberend katoen of bamboo (toevallig ook nog antibacterieel).

Dan zijn er natuurlijk nog de plaatselijke behandelingen. Topida is speciaal ontwikkeld om de intieme zone, en andere gebieden die gevoelig zijn voor schimmelinfecties, te verkoelen en terug in balans te brengen. Traditionele behandelingen komen vaak in de vorm van vettige crèmes en lotions waarmee het aangedane gebied ingesmeerd moet worden, en niets is erger dan om over een al jeukend, brandend, geïrriteerd gebied te moeten wrijven. Dankzij de 360° spray van Topida is wrijven niet meer nodig, en de natuurlijke ingrediënten in Topida (o.a. rozenbottel, tea tree, thijm, venkel, lavendel en pepermunt) kunnen zo snel verspreid worden over het hele gebied. Binnen enkele minuten geven ze verlichting, en binnen enkele dagen is jouw intieme zone weer op weg naar een gezonde balans.

Heb jij Topida al geprobeerd?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd