De overgang van je eczeemgevoelige huid naar de herfst

Wist je dat de herfst voor velen in de eczeemgemeenschap bekend staat als het 'opflakkerseizoen'? Als we overgaan naar koeler weer, kan het omgaan met eczeem een grotere uitdaging worden omdat je huid zich echt moet aanpassen. Dat is precies waarom we onze essentiële tips hebben verzameld om deze herfst een gezonde huid te behouden, speciaal voor degenen die gevoelig zijn voor een droge huid, jeuk en eczeem!

Probeer krabben te vermijden
Eczeem gaat vaak gepaard met een onweerstaanbare drang om te krabben, maar dit kan de aandoening verergeren. Hier zijn enkele manieren om te proberen de jeuk te weerstaan:

 • Kies zachte, ademende stoffen zoals katoen om irritatie te verminderen; de herfst is een geweldige kans om lichtere stoffen te dragen voordat het te koud wordt. Kies zachte materialen met weinig textuur en vermijd materialen waarvan bekend is dat ze jeuken op de huid, zoals wol.
 • Gebruik koude kompressen of verkoelende producten zoals onze Bioskin Dermaspray Intensive voor verlichting.
 • Je kunt zelfs speciale, niet-schadelijke eczeemkrabbers gebruiken, zoals de Scratch Star van Cosi Care.

Neem kortere baden/douches:
Lange, hete baden of douches kunnen je huid van vocht ontdoen en de eczeemsymptomen langdurig verergeren (ook al is het misschien verleidelijk als het weer verandert). In plaats daarvan kun je:

 • Beperk het baden of douchen tot 10-15 minuten - dit zou moeten voorkomen dat je huid droge/rode plekken ontwikkelt bij de koudere temperaturen.
 • Gebruik milde, geurvrije reinigingsmiddelen om huidirritatie te voorkomen (onze Bioskin Junior Face & Body Wash is uitstekend voor mensen met een gevoelige en geïrriteerde huid - zelfs volwassenen!)
 • Dep je huid zachtjes droog met een zachte handdoek in plaats van over je huid te wrijven.

Houd rekening met extreme temperaturen:
De extreme overgang van warme naar koude temperaturen in de herfst kan hard zijn voor de eczeemgevoelige huid:

 • Blijf tijdens warmere dagen gehydrateerd en draag lichtgewicht, natuurlijke stoffen om zweten te minimaliseren. Laagjes dragen is een goed idee omdat je je dan gemakkelijk kunt aanpassen aan je omgeving en een comfortabele lichaamstemperatuur kunt behouden.
 • Op koelere dagen kun je binnenshuis een luchtbevochtiger gebruiken om vocht aan de lucht toe te voegen.

Geef prioriteit aan zonbescherming:
Hoewel sommigen baat hebben bij meer blootstelling aan de zon, kan het ook de eczeemgevoelige huid verergeren. Bescherm je huid met een milde zonnebrandcrème:

 • Kies een breedspectrum zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger - ons zusterbedrijf Rosalique bevat SPF 50 die beschermt tegen meer dan 98% van de UV-stralen.
 • Kies voor een geurvrije en hypoallergene zonnebrandcrème om je huid te verzorgen.
 • Smeer je royaal in met zonnebrandcrème, vooral als je veel buiten bent.

Zoals we al zeiden, is de herfst echt een ideaal moment om je huidverzorgingsroutine op te schroeven met het oog op de winter - zowel in frequentie als in productkeuze. Misschien is het tijd om je Zeoderm tevoorschijn te halen of je DermaSpray bij je te dragen in plaats van hem in je badkamer te bewaren. Het Bioskin-assortiment van Salcura helpt je om jouw huid gehydrateerd te houden, flare-ups te voorkomen en te verminderen en ongemakkelijke symptomen te verlichten als je midden in een flare zit. Je kunt hier naar onze volledige shop gaan of contact met ons opnemen als je vragen hebt of advies nodig hebt om dit seizoen met je eczeem om te gaan.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd