De beste tips voor droge handen in de winter

Droge handen komen vaak voor, vooral in de winter. Een beetje een droge huid is al vervelend genoeg, maar omdat onze handen zo vaak aan de weersomstandigheden worden blootgesteld, kunnen ze snel ruw, gebarsten en pijnlijk worden.Helaas kan dit exponentieel erger zijn als je eczeem hebt - maar gelukkig zijn er manieren om de effecten van de winterkou op je handen te verzachten. Daarom hebben we onze beste tips en trucs verzameld om die pijnlijke handen te verzachten!

Vermijd extreme kou op je handen
Je handen op een constante temperatuur houden is heel belangrijk om een gehydrateerde huid te behouden, dus investeer deze winter in warme en zachte handschoenen. Frequente temperatuursveranderingen betekenen dat je huid harder moet werken om voldoende gehydrateerd te blijven. Dit kan leiden tot kloven en droogte in de handen. Koop daarom een paar warme handschoenen om je handen warm te houden. Ook is het belangrijk om extreme hitte, zoals vuur of kachels, te vermijden omdat die je huid ook kunnen uitdrogen. Het gaat erom de extremen te vermijden!

Vermijd handontsmettingsmiddel
Het is gemakkelijk om onderweg handontsmettingsmiddel te gebruiken, maar de alcohol en de agressieve chemicaliën die ze bevatten staan erom bekend dat ze de huid uitdrogen. Probeer in plaats daarvan je handen te wassen met geurvrije en natuurlijke handzepen of wasmiddelen. Onze Bioskin Body of Face Wash kan in een pompdispenser worden gegoten voor een zeer zachte wasbeurt, ontworpen voor de gevoelige, droge huid. Dep je handen na het wassen zachtjes droog en breng gelijk een vochtinbrengende crème aan.

Hydrateer regelmatig met natuurlijke, ongeparfumeerde handcrème
Synthetische geurstoffen zijn een van de meest voorkomende huidirriterende stoffen - toch zijn veel handcrèmes sterk geparfumeerd. Wij raden aan een handcrème te gebruiken die geurloos is en geen agressieve chemicaliën bevat die de irritatie kunnen verergeren, vooral als je ook lijdt aan aandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Onze Daily Intensive Hand Cream ruikt bijna niet, is ongelooflijk zacht en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en droge huid. We raden ook aan om je handcrème zeer regelmatig te gebruiken: bewaar reservecrèmes in je auto, handtas, keuken of bureau om jezelf eraan te herinneren om je handen opnieuw in te smeren. Je handen consequent gehydrateerd houden is essentieel voor het herstellen van de huid balans of het voorkomen van kloven en pijn.

Draag handschoenen bij het schoonmaken
Als je de afwas doet, je badkamer schoonmaakt of bleek- of schoonmaakmiddelen gebruikt, is het echt belangrijk om handschoenen te dragen. Die agressieve chemicaliën beschadigen de huid balans en drogen de cellen volledig uit. Bescherm je handen daarom zoveel mogelijk - zelfs als je langere tijd alleen met water schoonmaakt!

Doe een intensieve 'overnight treatment'
Net als 's nachts een haarmasker indoen om je haar te voeden, kun je een nachtelijke behandeling voor je handen proberen. Smeer je handen in met onze rijke Zeoderm Skin Repair Moisturiser en trek een paar schone katoenen handschoenen aan. Laat deze een nacht intrekken zodat al het vocht kan worden opgenomen. Je wordt wakker met zachte en soepele handen. Je kunt deze behandeling zo vaak herhalen als je nodig om de huid grondig te hydrateren en afscheid te nemen van gebarsten handen deze winter.

Meer weten over onze Daily Intensive Hand Cream?
Wij bevelen onze Daily Intensive Hand Cream ten zeerste aan omdat ze boordevol hoogwaardige natuurlijke vochtinbrengers bevat, zoals olijfolie, saffloerolie, ureum, glycerine en aloë vera-extract. Het bevat ook wetenschappelijk bewezen natuurlijke werkstoffen zoals Duindoorn, Kamille, Rozemarijn en Melkzuur om de huid te voeden en te versterken. Het is dermatologisch getest, plakt niet en trekt in enkele seconden in, om droge, ruwe huidproblemen snel te verlichten. Je kunt onze volledig natuurlijke Dagelijkse Intensieve Handcrème hier proberen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd