Acne Awareness Month: tips en remedies voor de acne-gevoelige huid

Juni is Acne Awareness Month, maar acne is een huidprobleem waar velen van ons het hele jaar door en gedurende vele jaren mee kampen. Acne begint meestal in onze tienerjaren, maar helaas blijft het daar niet altijd bij en kan het ons tot ver in onze volwassenheid achtervolgen, of in een latere (of vroegere) levensfase ontstaan. Als je een huid hebt die gevoelig is voor acne, kan het warmere weer leiden tot acne-opflakkeringen, wat een domper zet op je mooie zomer. Helaas is er geen eenduidige manier om acne voor altijd vaarwel te zeggen, maar er zijn wel veel dingen die je kunt doen om je huid met acne te ondersteunen en het aantal puistjes tot een minimum te beperken.

Water, water, en omega's...

Het spreekt misschien voor zich, maar water is de sleutel tot een gezonde huid, ongeacht het huidprobleem. Het wordt aanbevolen om 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken. Als je niet gewend bent om water te drinken, streef dan naar een liter en bouw dit op tot grotere hoeveelheden. Vergeet niet dat veel groenten en fruit vol water zitten, dus die tellen ook mee! Als je geen fan bent van water, kan kruidenthee je waterhuishouding ook ondersteunen.

In de zomer kunnen we nog sneller uitgedroogd raken, dus het is van vitaal belang dat je je hydratatieniveau op peil houdt. Wanneer onze huid dat belangrijke vocht mist, kan ze overuren gaan maken om zichzelf te beschermen. Voor een huid die gevoelig is voor acne kan dit een hogere talgproductie betekenen. Jij kent je lichaam het beste en hoewel er veel voedingsmiddelen zijn die een directe invloed op je huid kunnen hebben, raden we over het algemeen veel vers fruit, eiwitten en gezonde omega-vetten aan. Wist je dat uit onderzoek van Cosmetic Business blijkt dat een laag gehalte aan omega 3-vetzuren een cruciale rol kan spelen bij het ontstaan van acne? In dit verband blijkt het toevoegen van omega 3-vetzuren het meest veelbelovend vanwege hun ontstekingsremmende werking. Omega 3-vetzuren komen voornamelijk voor in voeding zoals algen, noten, zaden, sardines en wilde zalm, en staan erom bekend ontstekingen te verminderen door de productie van ontstekingsremmende prostaglandines E1 en E3 te stimuleren. Dus wees niet bang voor die gezonde vetten!

Hulpjes voor je acne-gevoelige huid...


Soms zijn we nogal hard voor onze acne-gevoelige huid en gebruiken we agressieve en irriterende producten om deze te behandelen. Het lijkt misschien alsof er iets sterks nodig is om acne te bestrijden, maar hier zou je juist meer schade mee kunnen aanrichten. Probeer onze Antiac-lijn voor een milde en effectieve huidverzorging voor acne. Onze bekroonde acne-lijn biedt een effectieve remedie voor iedereen die last heeft van acne, puistjes, pukkels of mee-eters. Met Omega-3, -6, -7 & -9 én Vitamine E reinigt deze lijn de huid op milde en effectieve wijze zonder de huid uit te drogen of te ontdoen van haar natuurlijke oliën. De Daily Face Wash laat je huid gehydrateerd en fris aanvoelen, in plaats van droog en trekkerig, wat kan gebeuren wanneer je bepaalde chemische producten tegen acne gebruikt. Als je een krachtigere behandeling nodig hebt, gebruik dan onze Activ Liquid Spray voor een diepere reiniging en kalmerende werking op een breder gebied, zoals je wangen en voorhoofd, en gebruik het Activ Gel Serum om puistjes snel aan te pakken zodra je ze ziet, en te voorkomen dat ze erger worden.

Een extra steuntje in de rug...

SPF-bescherming is het hele jaar door van vitaal belang, maar vooral in de zomermaanden en nog meer als je een huid hebt met neiging tot acne. Acne kan hyperpigmentatie en littekenvorming veroorzaken, dus vergeet de SPF niet voordat je naar buiten gaat! Hoe hoger de SPF, hoe beter je huid beschermd is. Probeer de 3 in 1 Miracle Formula van ons zusterbedrijf Rosalique: dit product is speciaal ontwikkeld voor roodheid in het gezicht en het is non-comedogeen, wat betekent dat het je poriën niet verstopt! Plus, het geeft je je dagelijkse SPF50 bescherming en een mooie, lichte dekking.

Tot slot, je realiseert het je misschien niet, maar kleine veranderingen in dingen die je elke dag gebruikt kunnen ook helpen. Probeer bijvoorbeeld je kussenslopen te vervangen door zijden kussenslopen. Het materiaal is zacht voor je huid en vertraagt de opbouw van bacteriën. Vergeet niet je kussenslopen regelmatig te wassen en zorg voor een paar extra sets.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd