Zomertips voor je kleintje

De zomer is het seizoen waar je naar uitkijkt om tijd buiten door te brengen met je kinderen en leuke activiteiten te doen. Blootstelling aan de zon kan echter schadelijk zijn voor de jongere huid, vooral voor kinderen met een gevoelige huid of een huid met eczeem. Daarom hebben we een aantal essentiële tips verzameld om ervoor te zorgen dat je kind een geweldige vakantie heeft terwijl het beschermd en gevoed blijft onder de zon:

Hydratatie is de sleutel: Bij Salcura geloven we in het verzorgen en voeden van de huid van binnenuit. Neem altijd voldoende vers, koud water mee op reis en trakteer je kind op verfrissende drankjes zoals limonades en vruchtensappen. Om het nog wat leuker te maken, kun je investeren in een kleurrijke waterfles met hun favoriete stripfiguur om ze aan te moedigen meer te drinken!

Optimaliseer je zonbescherming: Je weet waarschijnlijk al hoe belangrijk SPF is, vooral voor de jonge huid. Zorg ervoor dat je SPF30 of hoger aanbrengt ten minste 30 minuten voordat je naar buiten gaat en probeer het elke 2 uur opnieuw aan te brengen. Kies voor een breedspectrum SPF, want die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Als je kind verbrandt, gebruik dan een verkoelende spray en een vochtinbrengende crème om het genezingsproces van de huid te bevorderen. Onze gemakkelijk te gebruiken Bioskin Junior Daily Nourishing Spray trekt diep in de huid en voedt haar met voedingsstoffen, zodat ze sterker wordt en niet jeukt. Breng voor het slapen gaan de Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream aan om de huid 's nachts te ontgiften en diep te herstellen.

Zweet afvegen: Zweet is een van de grootste veroorzakers van eczeem, omdat het mineralen bevat die de huid kunnen irriteren als ze zich ophopen. Omdat zweten onvermijdelijk is tijdens het buitenspelen, raden we aan natte handdoeken te gebruiken om zweet af te vegen op de achterkant van de knieën, de binnenkant van de ellebogen en de achterkant van de nek, waar het zich meestal ophoopt.

Vermijd chloor: Deze agressieve chemische stof kan een droge of eczeemgevoelige huid veroorzaken. Kies waar mogelijk voor zwembaden met ozon of zout water, die vriendelijker zijn voor de huid. Zorg er hoe dan ook voor dat je kind na het zwemmen doucht met fris, schoon water en smeer je kind in met een vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid om flare-ups te voorkomen. Onze Bioskin Rescue Cream bevat 10 verschillende natuurlijke oliën en extracten zoals zeoliet, ricinus en olijf, die helpen vocht in de huid te houden en irritaties te verlichten.

Kleed ze licht en luchtig aan: Houd je kleintje koel en droog door hem of haar te kleden in lichte en natuurlijke stoffen zoals hennep, bamboe en katoen. Voor kinderen met eczeem is bamboe een perfecte optie vanwege de antibacteriële eigenschappen. Kies voor lichtgekleurde kleding omdat die het zonlicht minder absorbeert dan donkere kleuren. Bescherm hun ogen en hoofdhuid met een hoed met brede rand en een UV400 zonnebril.

Vergeet ook het haar niet: Kinderen kunnen overmatig zweten op hun hoofdhuid, waardoor een broedplaats ontstaat voor bacteriën. Om verdere irritaties te voorkomen, kun je het beste een natuurlijke, zachte shampoo gebruiken om de hoofdhuid van je kind te wassen. Onze Bioskin Junior Shampoo is samengesteld uit huidverzorgende ingrediënten die de hoofdhuid voeden en de zeer gevoelige huid verzorgen.

Geef de voorkeur aan schaduw: Hoewel vitamine D herstellend is voor de huid, kan voortdurende blootstelling aan de zon leiden tot een droge huid. Kies voor schaduwopties door zonneschermen voor je autoramen te installeren en hoeden of parasols mee te nemen tijdens je buitenactiviteiten. Probeer de zon te vermijden tussen 10.00 en 16.00 uur.

De zomervakantie moet leuk en spannend zijn, dus we begrijpen hoe moeilijk het kan zijn als je kind kampt met een zeer gevoelige of eczeemgevoelige huid. Het goede nieuws is dat als je deze eenvoudige tips opvolgt en deze zomerbenodigdheden inpakt, je kleintje zonder flare-ups kan genieten van zijn of haar favoriete zomeractiviteiten!

 

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd