Jouw stappenplan voor badtijd met Bioskin Junior

We kunnen er niet omheen: het is nu volop herfst. Net als de andere seizoenen brengt de herfst zijn eigen specifieke uitdagingen met zich mee voor mensen met een droge, gevoelige of geïrriteerde huid. Eén daarvan is het feit dat we meer tijd binnen doorbrengen en meer geneigd zijn om de verwarming aan te zetten, wat ernstige flare-ups kan veroorzaken. Een van de grootste uitdagingen in deze tijd is het badderen, wat echt onaangenaam kan zijn voor je kleintje; het droogt de al rode, gebarsten huid uit en veroorzaakt pijn en ongemak. Daarom hier onze beste tips om het in bad gaan zo aangenaam en verzorgend mogelijk te maken voor de huid van je kind. We zullen je ook helpen om samen met je kleintje een routine te ontwikkelen, zodat huidverzorging een normaal onderdeel van het badritueel wordt.

1. Als allereerste - de temperatuur van het water. Je wilt het niet te heet, of te koud maken. Mik op lauw, zodat je een evenwicht kunt vinden tussen comfort tijdens het baden en een lagere temperatuur die de reeds beschadigde huid niet uitdroogt.

2. Gebruik Bioskin Junior Bath Milk. De unieke anti-jeukformule is speciaal ontwikkeld om de huid te kalmeren en te verzachten, en tegelijkertijd te hydrateren en de schade van eczeem en droge huid te herstellen.

3. Maak er een feestje van! Verzamel coole badspeeltjes en zorg ervoor dat ze alleen tijdens badtijd tevoorschijn komen. Op die manier zal je kind het verband leggen tussen het plezier van het speelgoed en het proces van baden. Speel ook spelletjes met ze tijdens het wassen, zodat ze afgeleid blijven terwijl jij je concentreert op het schoon krijgen en de huid gehydrateerd.

4. Wees geduldig en kalm, als dat lukt! Als jij stress hebt, zal je kind dat merken en dat kan de pret van het badderen verpesten, waardoor het de volgende keer moeilijker en minder aantrekkelijk wordt.

5. Als je shampoo of douchegel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je synthetische ingrediënten vermijdt, zoals kleurstoffen, geurstoffen, parabenen of synthetische schuimmiddelen, zoals sodium laureth sulfate en sodium lauryl sulfate, waarvan bekend is dat ze huidirritatie veroorzaken. Onze Face & Body Wash en Shampoo zijn vrij van dergelijke ingrediënten en bevatten in plaats daarvan natuurlijke hydraterende en vochtinbrengende elementen.

6. Houd het bdaderen kort, maar laat producten een paar minuten intrekken om ze de tijd te geven hun werk te doen. Als je te lang in bad gaat, kan je huid nog meer uitdrogen. Het is een kwestie van een goed evenwicht vinden, maar als je het goed doet, is het de moeite waard.

7. In plaats van het haar van je kind te schrobben en te wrijven terwijl je het afdroogt, wat het schilferen verergert, dep je het haar voorzichtig droog. Gebruik een absorberende microvezeldoek of neteldoek en dep zachtjes om het vocht te verwijderen zonder overtollige huidschilfers te veroorzaken.

8. Breng na het bad onze Daily Nourishing Spray rechtstreeks op de hoofdhuid aan om een droge en jeukende hoofdhuid tegen te gaan. Maak het haar handdoekdroog, maak een scheiding, spuit op en werk door tot je alle plekken hebt behandeld die je wilt, om roos en irritatie te verminderen.

9. Gebruik geen hete föhn. Dit heeft hetzelfde effect als een overmatig heet bad: de huid droogt uit en gaat schilferen en barsten. Stel je haardroger in op een koele en zachte luchtstroom.

10. Kleed het proces een beetje aan. Elke kleine wil net zo zijn als mama of papa, dus maak het aanbrengen van crèmes een onderdeel van badtijd, onder het mom van verwennerij of een "spa-behandeling." Net zoals papa en mama dat doen!

Deze stappen zullen helpen de druk van het baden van je kleine boefje te verlichten en ervoor zorgen dat het vocht dat de huid tijdens het badderen verliest meteen weer wordt aangevuld, zodat de huid van je kind zacht blijft en vol zit met vitaminen en mineralen. Maak het een leuke, ontspannende ervaring voor ze en misschien geniet je er zelf ook wel van! Hopelijk kunnen onze producten en tips je op weg helpen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd