Een ingrediënt dat je misschien eerder in een geurpotje zou verwachten, of misschien wel in jouw chocolade toetje, toch gebruiken wij sinaasappel olie ook in onze producten. Niet alleen omdat deze olie onze producten een heerlijke geur geeft, ook vanwege positieve werking op de huid.

In de aromatherapie wordt sinaasappel gebruikt om een warme sfeer te creëren, de geur heeft een kalmerende werking en wordt ingezet bij rusteloosheid, angst, nervositeit en bijvoorbeeld moeilijkheden bij slapen.  Toch wel mooi meegenomen, gebruik je een product om jouw huidje te verzorgen en ondersteunen, word je er ook nog lekker rustig van.

Maar de heerlijke citrusachtige geur is niet de enige reden waarom we sinaasappel gebruiken. Sinaasappel olie heeft ook, mits in mate gebruikt en zeer verdund toegevoegd, een positieve werking op de huid. Sinaasappel olie heeft een regenererende werking, met name gericht op de opperhuid (de bovenste laag van de huid). Zeer geschikt bij gebruik tegen kloofjes, gebarsten huid, rimpelvorming of een vette huid.

De olie wordt gewonnen door koude persing van de schil. Het is wel nog even een klusje, om 1 kg zoete sinaasappel olie, ofwel Citrus Sinensis, te vervaardigen zijn er ongeveer 200kg verse schillen nodig. Begin maar alvast met pellen!