Anno 2020 zijn we met z’n allen heel hard bezig om een duurzame wereld te creëren.  We proberen plastic terug te dringen en zoveel mogelijk te streven naar een circulaire economie. We maken onze eigen allesreiniger of lippenbalsem, nemen onze eigen beker mee voor een kop koffie ‘on the road’ en stoppen de groenten in zelf meegebrachte tasjes.

Het is voor producenten niet altijd even makkelijk om over te stappen van plastic tubes, flesjes en andere verpakkingen naar een meer duurzame optie. Dat betekent niet dat bedrijven daar niet mee bezig zijn.

Ook wij zijn hard aan het werk om betere en meer duurzame opties te verzinnen voor het verpakken van onze producten. Aspecten waar we bijvoorbeeld rekening mee moeten houden is; Hoe kunnen we onze producten op een andere manier verpakken en wel nog steeds dezelfde kwaliteit leveren. Maar we moeten ook onderzoek doen of een alternatief wel echt duurzamer is? Bijvoorbeeld als een alternatief meer van het milieu vraagt om te produceren of wanneer een alternatief zwaarder is, zodat het uiteindelijk meer CO2-uitstoot levert bij het vervoeren. Dat zijn ingewikkelde kwesties die tijd kosten.

Wel hebben we tot die tijd tal van ideeën om met onze flesjes en tubes thuis te knutselen en te hergebruiken. DIY is hip! Dus gooi niet de tubes en flesjes onnodig bij het vuilnis, als je het nog een tweede leven kunt geven!  Maak bijvoorbeeld van een lege tube DermaSerum of Zeoderm een handig klein portemonneetje (hoe je dat maakt? Klik hier). Wanneer je aan het dansen bent heb je toch helemaal geen zin in die grote clutch in jouw hand!?

Op naar een meer duurzame wereld!

P.S. Wist je dat Pinterest vol staat met mega leuke ideetjes om te recyclen? En ook wij hebben een eigen Pinterest account, daar vind je onder andere tips en tricks voor een gezonde huid.

mini wallet, DIY, recycle, recycle plastic, hergebruik                                             mini wallet, DIY, recycle (Foto: persialou.com)