De feestdagen zijn voorbij, de kerstvakantie ligt alweer achter ons en de scholen zijn weer begonnen. Voor jongeren die te kampen hebben met acne kan dit een vervelend moment zijn. Überhaupt om je op school te begeven, maar wanneer je je onzeker voelt over je huid en de weersomstandigheden ook nog eens niet meezitten, kan dat extra stress met zich meebrengen. Die extra stress kan weer een trigger zijn voor een uitbraak van die acne. Daarnaast zorgt die verhoogde druk dat een goede huidverzorging er nog wel eens bij in schiet.  Met onze na de kerstvakantie terug naar school anti-acne tips ben jij ready-to- go!

Dat zoveel tieners te kampen hebben met een acne-gevoelige huid is een van de redenen dat we onze Antiac lijn hebben ontwikkeld. Een betaalbare, praktische en bovenal effectieve huidverzorging die de acne-gevoelige huid op een natuurlijke manier verzorgt en behandeld. Onze Antiac lijn beschadigd de huid niet en voorkomt een vervelend trekkerig gevoel. Iets wat harde chemicaliën en laserbehandelingen vaak wel veroorzaken. Antiac heeft al vele mensen geholpen met het verminderen van acne, pukkeltjes, puistjes en mee-eters én het zelfvertrouwen weer een boost gegeven.

We hebben een aantal -na de kerstvakantie naar school anti-acne tips- voor je op een rijtje gezet.

  • Zorg voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste tips wanneer je last van acne of een acne-gevoelige huid hebt. Jouw huidverzorging hoeft niet gecompliceerd te zijn of lang te duren. Een paar minuten in de ochtend of zelfs vlak voordat je gaat slapen is alles wat je nodig hebt. Vind een moment waarvan je zeker weet dat je het niet gaat vergeten. Zorg ervoor dat het onderdeel wordt van jouw dagelijkse routine. Om jouw acne-gevoelige huid zo min mogelijk kans te geven op een uitbraak, kan het verstandig zijn om na het sporten de huid goed te reinigen. Doordat je gaat zweten is de kans op extra pukkeltjes en puistjes groter. Zorg er dus voor dat je jouw huid goed verzorgt gedurende de dag. Gebruik bijvoorbeeld onze Antiac Face Wipes. Makkelijk mee te nemen in jouw sporttas en snel en gemakkelijk in gebruik.

  • Zorg voor een gezond dieet

Bepaald voedsel kan een andere trigger zijn voor uitbraken van jouw acne-gevoelige huidje. Hoewel de discussie over welke voedingsmiddelen acne-gevoelige huid verergeren nog steeds gaande is en er geen duidelijke correlatie te vinden is met de meeste voedingsmiddelen, zijn wetenschappers het er tot dusver over eens dat producten met een hoge glycemische waarde (producten met veel suiker dus) de acne-gevoelige huid kunnen verergeren. Daarnaast schijnen sterk bewerkte producten de gezondheid van de huid ook niet te bevorderen. Deze producten worden snel verteerd en zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel in hoog tempo wordt verhoogd. Deze verhoging in de bloedsuikerspiegels zorgen ervoor dat de huid meer olie gaat aanmaken. Zo raken poriën sneller verstopt, dat de kans op uitbraken weer sterk verhoogt.

De beste manier om te kijken wat voor jou werkt, is enige weken producten uit je dieet te schrappen om vervolgens telkens een enkel product toe te voegen. Zo kun je uitvinden welke producten bij jou uitbraken veroorzaken. Daarnaast is een gezond en gebalanceerd dieet natuurlijk sowieso belangrijk voor een gezond lichaam en gezonde huid, dus zorg dat je varieert en voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Hoe verleidelijk Fast Food ook soms mag zijn (a.k.a. bewerkte producten en veel suiker), probeer dit zoveel mogelijk te laten staan en plan maaltijden met veel eiwitten, vezels en gezonde vetten. Af en toe mag je jezelf best verwennen, maar probeer dit te beperken. Zie het als een traktatie in plaats van een maaltijd voor iedere dag.

  • Zorg voor voldoende slaap

Ervoor zorgen dat je voldoende slaap krijgt en ervoor zorgen dat jouw lichaam en geest de tijd hebben om te herstellen en op te laden, is enorm belangrijk. Tijdens onze slaap accelereert onze cel vernieuwing en ons lichaam krijgt de rust die het nodig heeft om gezond te kunnen blijven. Het is niet zo verwonderlijk dat slaap ook belangrijk is voor onze huid. Moeheid zorgt ervoor dat ons lichaam onder grote stress komt te staan en dat willen we vermijden. Het stress hormoon kan een grote veroorzaker zijn van ontstekingen in de huid, de trigger voor uitbraken. Zorg voor een goede 6 tot 10 uur slaap iedere nacht om een gezond lichaam, gezonde geest en gezonde huid te kunnen behouden.

  • Probeer stress te minimaliseren

Teruggaan naar school kan veel stress opleveren. Het terugkomen in jouw schoolroutine, opdrachten, huiswerk, nieuwe toetsen en examens, misschien moet je wel extra hard je best doen om het jaar te halen of zit je zelfs in je laatste jaar. Misschien vind je het allemaal nogal een uitdaging en terecht, het is niet niets. Wat de reden ook is dat je stress ervaart, stress kan een uitbraak van de acne veroorzaken. Natuurlijk is niet alle stress te voorkomen. Probeer toch stress enigszins te vermijden. Het vermijden van stress helpt  om uitbraken zoveel mogelijk in de kiem te smoren. Probeer bijvoorbeeld op tijd aan opdrachten te beginnen en stel het leren voor een toets niet te veel uit. Neem de tijd om vooruit te plannen, zodat je last-minute stress voorkomt en tijd hebt om voor jezelf en voor jouw huid te zorgen.

Tot slot hebben we nog wat aanbevelingen voor je:

Wees geduldig– Geef producten genoeg tijd om te zien wat de resultaten zijn. We raden aan om onze Antiac producten minimal 6 weken te proberen voordat je echt effectief resultaat kunt zien.

Zet je volledig in– Volg de aanwijzingen op de verpakking, zodat je de producten op de juiste manier gebruikt en de producten de kans geeft om optimaal hun werk te doen. Zorg ervoor dat je voorkomt dat je stopt of end ag overslaat en weer opnieuw moet beginnen met de routine. Wanneer je je houdt aan de gebruiksaanwijzing en je volledig inzet zorg je ervoor dat de producten hun werk kunnen doen.

Volg de gebruiksaanwijzing – Zoals hierboven beschreven is het belangrijk de gebruiksaanwijzing te volgen. Wanneer je producten niet gebruikt zoals omschreven kan dat een nadelig effect hebben op de effectiviteit van het product.

Probeer niet te overdrijven – Het kan net zo nadelig zijn te veel van een product te gebruiken als wanneer je te weinig van het product gebruikt. Volg de instructies op de verpakking.

De meeste tieners ervaren op enig punt een onrustige en acne-gevoelige huid. Je bent niet de enige en we zijn er om je te helpen!

Heb jij last van acne en heb je onze Antiac lijn nog niet geprobeerd? Probeer onze Antiac lijn nu en zie wat wij voor jouw huid kunnen betekenen!