Castorolie (ricinusolie) wordt ook wel wonderolie genoemd en door zijn gunstige samenstelling van voedingsstoffen en vetzuren, wordt deze olie al eeuwenlang in de schoonheidsverzorging gebruikt. Castorolie wordt gewonnen uit de vruchten van de Ricinus Communis, ook wel de wonderboom genoemd. Oorspronkelijk komt de Castorplant uit Oost-Afrika, India en het zuidoostelijk gebied van de Middellandse Zee, maar in de tijd van de slavenhandel is deze plant in het Caribische gebied terechtgekomen.

Castorolie heeft zowel een reinigende als verzorgende werking en is daarom uitermate geschikt bij een droge huid of droge plekjes, en een onrustige huid.

Castorolie bevat ricinolzuur dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de poriën vrij maakt van bacteriën. Doordat de moleculen van de castorolie een kleine massa hebben, kunnen ze goed doordringen in de diepere huidlagen en helpen de huidcellen gezonder aan de oppervlakte te laten verschijnen. Bovendien ondersteunt castorolie het herstellend vermogen van de huid.

Heb jij een droge en/of onrustige huid, kijk dan vooral naar onze pagina met meer informatie over jouw droge huid!