Ontstress je geest en huid!

De eerste week van November is Stress Awareness Week. Deze week is bedoeld om de schijnwerpers te richten op wat stress is, waarom we het krijgen en de effecten die het kan hebben op ons leven, onze relaties en onze gezondheid. In een wereld die steeds verder in chaos lijkt af te glijden, is stress iets waar iedereen mee te maken heeft, in alle lagen van de bevolking en in alle beroepen overal ter wereld. Als je snel gestresst raakt, vereist het voortdurend werken om stress op afstand te houden, maar het is zeker de moeite waard voor je gezondheid en uw gemoedsrust. Laat Salcura je helpen te ontstressen!

Het verband tussen stress en de huid is onmiskenbaar. Onze geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn eeuwig met elkaar verweven, waarbij ons lichaam reageert op stress die op onze geest wordt uitgeoefend, net zoals onze geest reageert op lichamelijke stress. Hoeveel mensen vinden niet dat ze puistjes krijgen als het leven stressvol wordt? Dit gebeurt omdat ons lichaam, wanneer we gestrest zijn, stresshormonen vrijgeeft die een negatieve invloed hebben op onze huid. Cortisol is een van de belangrijkste boosdoeners, het bevordert de olieproductie in de huid en leidt tot uitbraken van acne en puistjes. Het verhoogt ook de ontstekingswaarden in het lichaam, wat kan leiden tot uitbraken van eczeem. Veel psoriasispatiënten melden ook dat hun stressniveau kan leiden tot flare-ups.

Overweeg daarom deze tips om met stress in het leven om te gaan, je geest in balans te houden en je huidaandoeningen onder controle te houden. Salcura staat altijd voor je klaar als de problemen zich voordoen, maar je kunt deze problemen verminderen met een paar eenvoudige, stress-verlagende aanpassingen aan je levensstijl.

Yoga - een steeds populairder middel om fysieke en mentale stress te verminderen. Yoga bouwt fysieke kracht én flexibiliteit op, terwijl het de geest kalmeert, wat zorgt voor een verhoogd welzijn, een heldere geest, en een leven met weinig stress.

Gratitude Journal - een enorme stress-booster in het leven is het feit dat we omringd worden door negatieve informatie. Social media algoritmes, evenals kranten en nieuwsnetwerken gedijen op onze verontwaardiging en gooien zo veel opruiende inhoud onze kant op als ze kunnen, om ons te laten kijken, klikken en scrollen. Een dankbaarheidsdagboek is een uitstekende tegenhanger hiervan, omdat het ons de tijd en ruimte geeft om ons te concentreren, niet op de negatieve aspecten van het leven, maar op waar we echt dankbaar voor zijn, waardoor de wereld een beetje helderder lijkt.

Wandelen - soms is een goede wandeling en wat frisse lucht echt het beste medicijn. Lichaamsbeweging en de natuur in gaan, blijken stress te verminderen en mentale gezondheid te bevorderen, waarbij dopamine vrijkomt en stress afneemt.

Kruidenthee - soms is er niets beters dan een lekker kopje thee om de zenuwen te kalmeren. Vooral kruidenthee staat bekend om zijn kalmerende en ontstressende werking, waarbij een verscheidenheid aan kruiden, bloemen, specerijen en planten worden gebruikt om het gewenste effect te bereiken. Hoe je je ook voelt, er is vast wel een kruidenthee te vinden die je kalmeert en ontstresst.

Aromatherapie - de essentiële oliën die in aromatherapie worden gebruikt, worden uit verschillende bronnen gewonnen, en kunnen worden gebruikt om stress te verminderen. Het absorberen van deze oliën via de huid of het inhaleren van hun geur via de neus zorgt voor een kalmerende en plezierige ervaring!

Naast de fysieke activiteiten die gebruikt worden om de geest te ontstressen, zijn er ook verschillende huidverzorgingsproducten op de markt om uw huid te ontstressen. Onze Zeoderm-formule bevat zeoliet, een vulkanisch mineraal dat bekend staat om zijn immunologisch-balancerende eigenschappen, die ontstekingen en jeuk verminderen en zo stress tegengaan. Onze DermaSpray en DermaSerum bevatten ook lavendelolie, een essentiële olie die in aromatherapie wordt gebruikt, dus een spasessie met een van deze producten zou wel eens een beetje als een aromatherapiesessie kunnen aanvoelen! Denk je dat huidproblemen een bron van stress voor je kunnen zijn? Probeer Salcura vandaag nog en kijk of het, samen met een mooie wandeling en een kop thee, kan helpen je huid te kalmeren en je geest te ontspannen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd