Thyme

 

Wist je dat Tijm (Thymus vulgaris) een van de gezondste kruiden ter wereld is? We kennen het natuurlijk allemaal van heerlijk geurende gerechten, maar weten we ook allemaal dat het de huid enorm ten goede kan komen? Tijm is al eeuwenlang een belangrijk kruid in niet alleen de keuken, maar ook in huidverzorging. We vinden dat tijm tegenwoordig niet echt de aandacht krijgt die het verdient!

Tijm zit boordevol vitamine C en is ook een goede bron van vitamine A. Daarnaast zitten vitamine T, vitamine E en foliumzuur ook nog eens in dit bijzondere kruid. De tijmbladeren zijn ook een rijke bron van mineralen zoals kalium, ijzer, calcium, mangaan, magnesium en selenium. Slechts 100 gram tijm geeft al 266% vitamine C, 158% vitamine A en 218% ijzer van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Maar dat is natuurlijk als je het eet!

We gebruiken Tijm graag in onze huidverzorging, omdat we willen dat de huid ook profiteert van al die vitaminen en mineralen. Tijm is vooral bekend geworden als nuttig in producten voor uw intieme gezondheid. Daarom hebben we er veel van in onze Topida Intieme Hygiënespray gestopt.